Pages

Monday, September 4, 2017

Summers in Japan 2017 -Day 6 (last day)

Day 6 (Last Day)

Waktu subuh di jepun jam3 pagi. Lepas waktu tu, asyik terjaga2 sbb risau baju x abis kemas lagi 😅 Tak boleh jadi, kol7 bangun terus 'hairdryer' baju2 yg masih sejuk hahaha.. boleh la kn. Kol8 g masak nasi, rebus telur dan nasi lauk brahim. Bekalan di airport 😂 Agak kelam kabut pagi tu, dgn kepala tingtong sbb aisyah tido pun kol2 pagi. Mula la nk bebel hahaha..

Memandangkan masing2 masih ade beberapa yen lagi, jd pagi ni cadang nak ke shinsaibashi street beli pape yg patut. Paling lewat jam 12.30 kene naik train ke Kansai Airport sbb perjalanan lebih kurang sejam nak ke sana.


Ingatkan ade 2 bic camera. Pegi la lg skali, sama rupenye 😂

Isi masa yg ade jenjalan kat shinsaibashi street. 

Lapooo.. Makan onigiri dlu 😋

Sbelum ni xperasa plk banner malaysia tu

Kabur plak. Nk cpt sbb dh nk blk baru jumpa biskut matcha ni. Snap kandungan sbb nk ty kwn blh mjn x 😁


Jam 2 lebih selamat sampai airport. Beratur panjang untuk checkin luggage. Aisyah mcm biasa naik tantrum bile dh bangun tido dan lapo 😂 Ddk sudut2 terlindung mkn telur, alhamdulillah dh ade senyuman hahaha sabo jela. Jam4 selesai checkin, melilau cari surau. SIL tanya pd guard die tunjuk surau. Mmg agak terserok, better ty pakguard kalau korg  nk kejar masa.huhu

Air mineral lohan paling mahal dibeli 160¥ 😅 sementara tggu train utk ke kansai airport

Checkin luggage

Ruang solat di Kansai Airport


Selesai solat, sambung shopping sbb ade seribu lebih yen duit coin 😅 tambah koleksi biskut matcha bekalan atas kapal terbang. Jgn risau, org jepun blh dipercayai bile suruh kire duit coin byk2 tu. Pasrah je muke dorg hahhaha..

Tepat lagi 15min sblm fly, tgk org beratur pjg sblm msk bahagian kastam 😱 nasib baik aisyah tetibe nangis, so dorg panggil masuk dlu.hehehehe... Sampai tempat scan barang, air mineral lohan ade berbaki byk lg. Tp nasib baik org tu ty eda "this water for ur child?" Den angguk jela. Hahaha.. Selamat lepas bw naik kapal terbang  😁 rejeki aisyah 😊 berlari2 naik train ke balai berlepas. Muka dh cuak sbb ade lg kurang 5 min sebelum berlepas. Tepat 4.40 sampai dpn pintu flight xbuka lg.hahahhaha.. mmg kenangan betul lari pecut nk muntah hijau rasanya 😂

Sebelum adegan.lari pecut 😂

Selepas adegan lari pecut. Terus terduduk makcik situ. Sakit jantung den 😂

Dpt priority utk masuk dlu. Alhamdulillah

Anak dara ni ms tgk kami lari pun die terkekek2 gelak 😅


Alhamdulillah. Flighy delayed so sampai KLIA pun kol12 lebih. Selamat sampai tanah air tercinta. InshaAllah ade rejeki lg next travel tema "sakura in japan" plk 😍 lambat lg la. Byk plan thn ni kene pospon sbb jepun hikhikhik..

Sebelum take off

SubhanaAllahu
Tq syg Johari Jalaludin, merealisasikan impian isteri anda. Mg Allah murahkn rejeki abg lg, sbb xpenah berkira dgn kami. Aminn.. 

Alhamdulillah.. 

#Mmg tak diplan pun ke jepun. Tetibe terus setuju dan prepared skit2 tiap bulan. 
#Dh ade 1st pengalaman travel sendiri2 ni, so ade konpiden skit utk next travel
#2020 trip to europe or nz 😱



0 comments:

Post a Comment