Sahabat saya ^_^

Pages

Monday, October 24, 2016

Riadah a.k.a persediaan awal 😍

Assalammualaikum.

Aduih lama benar rasa x update blog. Gara2 upgrade chrome terus ke laut blog eda. Asyik suruh log in je kejenye. Stress mak 😡Ni pun masih suruh log in lg. Aduyaiiii...😭

Sekejap je skrg dh penghujung bulan oktober kn. Next week november. Pejam celik pejam celik nnt disember, tahun baru 2017. Rasa mcm keberkatan waktu itu dah ditarik sikit2 oleh Allah. Nauzubillah.. mohon dijauhkan la dr buat perkara sia2 hingga masa berlalu tanpa faedah yg kita dapat. Astaghfirullah..

Bulan ni kami ade aktiviti terbaru.huhu.. kalau ade yg penah bc previous punye previous entry eda, awal tahun aritu penah tulis antara list planning thn ni atau awal tahun depan. sebab tu rasa berdebar2 bila dh nk hujung tahun 😁

Mg Allah permudahkan urusan kami. Dimurahkan rezeki kami, dikurniakan kesihatan yg baik dan yg paling penting kesabaran dan kekuatan iman. Tiap hari positifkan diri bila terlintas di kepala, cpt2 hati ckp inshaAllah Allah akan jg anak solehah kami ni nanti bila di sana. Ada je pegi bw anak kecil, ok je. huhu.. inshaAllah. aminn..aminn..

ok. Antara persediaan awal, kene la biasakn jln sekurang2 3km. Dlu masa 1st time g, alhamdulillah beberapa minggu sblm bertolak eda suami tiap cuti dok round2 tasik kt tmn ni. At least 3 kali round. Mmg membantu bila tawaf saie alhamdulillah.. kali ni eda suami riadah kat hutan bandar johor bahru plk. Memandangkan situ ade taman kanak2 yg superbesarrrr 😁 agaknye kalau aisyah dh blh jenjalan mmg jenuh la abi nk kejar die sane sini sinun. Hehehe..

aktiviti utama konpem la jln2 keliling taman. Dh abis pusing baru atop kt tmn mainan, kasi si aisyah ni main buaian. Anak dara ni kalau dh naik, mmg ngamuk la kalau suruh turun 😂 dh pandai ye tantrum kikiki...

ok la.. malas nk taip dh. Asyik suruh login je ni ha...stresss mak😡













Friday, October 21, 2016

Aisyah Jazilah

1BULAN
Tido kepala kompen kiri/kanan.

2BULAN
Mula senyum. Badan mengiring bile tido

3BULAN
Ketawa, rajin bual2, ramah dgn org lain, kepala boleh tegak kejap2 bile tummy time

4BULAN
kepala dh kuat bile tummy time. Ketawa terkekek, suka bual sorg2, menyusu mesti nk bunyi siap main cak2. dah pandai sikit pusing badan telangkup. bersunat aritu x nangis, good gurl >_<…

5BULAN
Masih pandai skit2 pusing telangkup. Boleh ddk dlm walker dh. Siap pegang sane sini. Mula perasan tangab dan kaki sendiri. Bangun pagi dok belek2 jari tgn. Kaki plk mula2 pegang lutut, pastu hujung seluar,baru seminggu 5bln dh blh pegang tapak kaki >_<… simtom 3C; crying (menangis), cranky (merengek) dan clingy (berdukung). Gigi sy dh tumbuh sebatang !!

6BULAN
Saya dh makan!! Tp sikit je. Dah mahir meniarap dan telentang blk. Semua bende nak capai. Belum sampai tahap nak masuk mulut aje.. Ketawa terkekek2 kalau ajak borak. Balik kg manjung panas, berupaya tido bergerak sampai kaki mama. Tp blk jb, relax je tido statik. Mama konpius hehe..

7BULAN
Aisyah dh pandai duduk. Tak perasan pun die dh blh ddk. Satu haritu abi letakkkan die atas meja. Relax je die ddk sambil main.hahaha.. teruk benor mama ni..

8Bulan
Dah pandai ddk lama2. Merangkak sikit2. Mula kutip bende2 halus yg dia nmp.

9Bulan
Perkataan pertama dgr aisyah sebut 'mama'.. Tp xlama lepas tuh baba plk. Hehe.. Merangkak still skit2. X pandai duduk sendiri lg. Kene dudukan plak. Mula mkn duria. Ada harapan kd hantu durian sbb aisyah suke sgt mkn ♥

12 Bulan
Gigi kedua mula tumbuh. Sudah pandai tatih sambil pegang tangan. Pandai tepuk tangan, tunjuk barang/mainan.

13 Bulan
Gigi ke-3 tumbuh (gigi atas). Pandai angkat tangan doa 😍 Kalau pasang CD kegemaran die, mesti mulut potpet nyanyi skali. Kegemaran g playground main2

14 Bulan
Gigi ke4 tumbuh. Gigi ats. Tp nmp mcm senget je 2 gigi atas syg mama ni.hehe... xpela syg gigi susu je pun

15 Bulan
Genap setahun 3 bulan, si anak solehah ni tetiba boleh menapak setapak dua 😁 alhamdulillah. Sebelum ni takut2 je bila nk langkah. dh mula nk teroka sume tempat ye syg. Gud girl!!