Sahabat saya ^_^

Pages

Monday, March 30, 2015

Pampers DRYPERS expired date?

Kotak simpanan barang baby milik arwah adam & adib.. u_u'

Harini adalah hari mengemas stor. Aceceh.. sebenarnye nk keluarkan brg baby. Hehe.. dari dulu lagi dok risau pamper tuh dh expired ke ek. Dah genab 2 tahun ni kami beli. Beli 29mac2013. Haha.. Selalu fikir nk bg la kt sape2 yg beranak. Last2 lupe.. yela, brgnye dh simpan leklok dlm kotak dlm stor. Mmg selalu lupa la kn.. ermm... ade yg tau pampers exp date die bape lama eh??? Kat bekas plastik tulis dibuat pada mac 2013. Hope ade yg tau...

Selepas diselongkar baru tau apa yg kami penah beli 2 thn lepas. Disebabkan kami beli pada 29 mac lepas tuh eda bersalinkan mereka pd 4 april so xsempat nk usha apa yg dh beli. Huhu..

Antara brg2 yg dah ade. Kene rekod sini utk bakal adik2 adam&adib plk ^_^:

1. Baju blubang lengan panjang x 2
2. Baju blubang lengan pendek x 2
3. Mitten & botties x 5
4. Topi x 2
5. Selimut baby berhook x 2
6. Tuala x 2
7. Kain lampin x 10
8. Bedung x 3 ( x10 buat sendiri)
9. Rompers & stokin x 4
10. Alas getah x 1
11. Beg ibu&anak
12. Pampers DRYPERS x 2
13. Bakul utk baju dan peralatan baby
14. Hanger pakaian baby

Semua barang2 ni masih ok lagi. Tapi kalau dpt baby girl kene la beli sikit baju gegel sbb pakaian yg ade mcm sesuai utk boboy.huhu.. sikit je kot rs nye nk kene tambah. Antaranye baju cotton yg selesa beberapa helai lagi utk siang (skirt kalau gegel), besen mandi/baju kotor, brg2 mandian dan basuhan konpem belum ada lg.hehe.. oh ye tilam dan bantal baby sbb yg adam adib dh bg kat abg eda ^_^… 

Ok rekod disimpan utk masa akan dtg ^_^

Wednesday, March 25, 2015

Hepi Besday to me ♥


Alhamdulillah..alhamdulillah..alhamdulillah..

Selamat hari lahir eda..

Selamat menjadi tua sbb dh msk angka 3 siri..haha

Moga tahun ni hidup kani sekeluarga lebih diberkati Allah. Dimurahkan rezeki dgn kehadirian zuriat2 yg soleh solehah, umur yg panjang dan kesihatan yg baik agar dpt menjalankan ibadah dgn lebih sempurna, serta harta yg diberkati Allah. Amiin.





Pssst...perasan x muka eda mcm bersih je..mcm comel je..hahaha.. hormon perasan sorg2 sejak kebelakangan ni. Dlm kete tetiba tgk hanset tersenyum, hubby ty nape, makcik bls " ayg nmp comel kn.." hahahaha.. sonyum jola dio layan isteri yg perah santan sorg2 ni. Almaklum hormon x stabil..

Sunday, March 22, 2015

Tidur2 ayam ^_^


erm...kebelakangan ni ambe alam tidur2 ayam. bkn bermaksud dh bertukar jd ayam. Eda pun xpasti sbb ape pepatah melayu panggil tido2 ayam.. mngkin aym tido selalu tjaga2 kot. X nyenyak. Wallahuaklam.. eda xsempat lg nk usha ayam2 ni gaya tido dorg. Hehe

mungkin ni salah satu nikmat yg Allah dh tarik balik. ye nikmat tido.. Alhamdulillah nikmat makan eda dh kembali pulih. So tiap ari blh mkn nasi dh ^_^ Actually ade hikmah gak eda tido2 ayam, latihan utk masa akn dtg 5 bln lg inshaAllah mg Allah makbulkan impian kami. Lagi satu Allah tegur hamba Dia ni yg sorg ni asyik leka je tido mkn tgk tv je keje. So bangun eda dan tahajjud ok. Huhu..

Tapi ade ketika eda tertido awal mcm tgh tgk tv, tup2 sedar eh dh abis cite. Ha.... mula la nnt nk tido kejap je blh. Alamatnye berasaplah dapur g goreng kopok dan wat air. Huhu..

Mkn kopok dan air tamar cocoa..Rs rama2 dlm peyut ^_^

Rutin harian skrg mmg dh celaru skit. Ade ms rajin siang xmau tido. Tido kejap la lepas zohor. Kadang2 tuh malas benor, belingkar je pagi petang. Huhu.. hormon x stabil.

pape pun moga Allah permudahkan segala urusan eda dan suami. Amiin.  Thesis dh siap correction, tggu supervisor bg green light buat hardcover dan submit terus.

Nota tikus. Kene rujuk blk dta. Huhu


Saturday, March 7, 2015

Selera baratttt.....


Alhamdulillah. Sekarang hubby eda kne layan selera barat isteri eh. Hehe.. sblm ni mls nk masak kn, so klu kluar konpem request beefstick ke lamb chop ke.. tp chick chop kurebg skit.

Skrg dh jumpa penyelesaian kpd mslh selera eda, botak la kn klu dok mkn luar. Mahal plk tuh berbelas2 hinggit. Gatal kpalo hubby den dok fikir kang.hehe.. jd skrg eda selaaaallluuuu masak mknn di atas. Selang la dgn udang grg.. udang.. daging.. udang.. daging... aih risau gak ade yg dpt drh tinggi kang.huhu... 

Ini beefstick version eda..hehe

ni pun lambchop version eda.. ^_^

Senang kn menu eda tiap ari. Senang je masak die. Perap dgn rempah2 pastu balut pastu bakar pd suhu 170C selama 40minit. Walaaaaa siap.. Y best sambil tggu mbakar blh tgk korea.hehe.. Daging2 ni di mkn dgn bubur nasi tau. Sbb kalau nasi biasa x jalann.. ape kene tah. Hehehhe.. 

Pape pun eda kene ikhtiar gak mknn lain. Kene cari mknn sedap yg lain yg raaajiiinn makcik masak la.hahaha.. 

Tuesday, March 3, 2015

Lets Start!!!

بسم الله الرحمن الرحيم

Dengan nama Allah Yg Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani..

Buat pembetulan sambil mkn pisang goreng. Yummie..

Alhamdulillah harini eda start membuat pembetulan thesis tercinta. Memang bercinta sungguh nak buat pembetulan dalam keadaan hormon tak stabil ni. Pagi tadi dah start buat half. Macam biasa kepala jadi berpusing2 bile dh lama sgt mengadap komputer. Terus rest.. huhu

Moga Allah permudahkan urusan pembetulan thesis eda ni. Bln april dh kene submit sbb die bagi tempoh 3 bulan shj utk minor corrections. Kalau lewat sehari pun dh kira terbatal pencalonan eda sbg pelajar master. Nauzubillah.. Moga dijauhkan.

Chiyok2 eda.....!!!