Sahabat saya ^_^

Pages

Saturday, May 31, 2014

Minggu decorate umah comel kami♥♡♥

minggu ni kene tekad nk deco2 umah..

☆bsmgt nk kemas dapur sbb kc dh pasang (walopun ade beberapa lg x siap,entah bile dorg nk sambung wat keje u_u)..

☆langsir utk ruang makan dh lama beli...kene start gak jahit2 siapkn dis week..

☆Kain alas meja pun dh beli..tetiba den tbuang tabiat nk buat alas meja mkn sendiri.konon2 nk matching dgn langsir la...muahaha...^_^'

☆meja pun dah angkut ke ruang mkn blk...kali ni hopeflly selesa skit sbb dh de tirai tutup ruang daput.aritu ingt nk wat konsep org putih..nmp dapur gitu..chewah..!!sekali rs poning plk da bila de tetamu dtg siap tgk kite msk..mcm masuk game masak2 kitchen rules plak..haha...

☆Dan yg paling utama skali,tujuan utama perkara2 di atas eda wat adlh utk melapangkn ruang tamu..yeayyy..!! ^_^

plan asal susunan ruanh tamu..gmbr ni pd hari 1st kami pindah umh sndiri.selesa skit sbb nmp lapang..huhu

ok lets do it..

Tuesday, May 27, 2014

Cucu2 ku ~ ♥

Awal bulan 4 (3/4/14) aritu momo kami dh selamat beranak 2 ekor anak kucing.. 2 ekor lagi..alahai momo, betui la ckp doc vet jenis die mmg x byk anak. xpela momo, janji beranak ye ^_^

ni kali ke2 momo beranak.sebelum ni anak 2 ekor gak.cume sekor dh mati time eda tgk lps die bsalin.tinggal sekor je si nimo.. tp x pnjg umo.3 bln lps tu die pun mati.. tiga hari eda dok ulang alik g vet cek. Siang die ok sikit tapi bila tiba subuh esok die jadi macam lumpuh. sedeh hati eda tgk.. nimo kucing yg comel montel gebu..bulu agak2 kelabu..Walopun die x la selincah spt ank kucing skrg, tp nimo jenis yg duduk diam je kalau eda letak. senang nk amik gmbr ^_^

Rest in peace nimo syg
 Lepas nimo mati, lama juga momo kami x mengandung. almaklumlah laki die kat KL dh di kasi kn.hehe.. Awal tahun 2014, kami bercadang nak carikan jantan untuk momo. last2 pinjam kucing adik suami anak buah eda. sama kot jenis mcm laki momo sblm ni, cume die lagi besar dan warna org. Lepas 3 bulan lahirlah mimi & milo. mimi yg warna putih betina, milo warna oren hitam jantan.. eda siap tunggu momo bersalin sbb takut jadi mcm kes sblm ni. momo x reti nk potong tali pusat. makan uri lagi la x reti..huhu ..malam die bersalin, esok pagi eda tgk x potong lagi tali pusat. Terus ty kawan eda vet kt KL, die sarankan eda potong..haha.. berpeluh makcik nk potong.. momo.. momo...

mimi milo sgt lincah..mngkn sbb ade partner nk main. xmcm nimo sekor2 je.. Pantang eda lepas, terus lintang pukang langgar sane sini main. silap aribulan die terus lari ke umah sebelah.. jenuh nk panggil.huhu... skrg mimi milo dh 8 weeks. Dah bagi cacing. tunggu nak vaksin.. Mungkin sekor eda akan jual nanti. Xtau lagi nk jual yg mane.. sbb syg dua2..huhuhu...

Main jo kojo eh bile lepas keluar..huhuhu

Si jejaka milo.. Ade la sikit2 oren ikut bapak eh..huhu

Si jelita mimi.. bulu macam mak eh luar kelabu2 bile dalam putih comel..

 Hopefully mereka panjang umo salama eda jaga ni. Bak kat vet yg kami selalu hntr dorg cek kesihatan, anak kucing ni sgt comel. Kalau nak jaga, jaga elok2.. kalau tak jual kat die..hehehehe...




Sunday, May 25, 2014

Tempahan Kopiah Aidilfitri 2014

Assalammualaikum..

Alhamdulillah lebih kurang dari sebulan kita akan menyambut ketibaan bulan Ramadhan yg penuh barakah..Mesti kita sume tak sabar2 kn berpuasa tahun ni. moga puasa kita pd tahun ni lebih bermakna dan penuh penghayatan..

Kali ni eda akan buka tempahan kopiah bernama/tanpa nama utk kanak2 mahupun org dewasa awal sikit. Tempahan akan ditutup pada awal bulan ramadhan. Diharap bulan ramadhan kali ni boleh diberi tumpuan sepenuhnya..inshaAllah...Tarikh tutup akan diumumkan kemudian.

Harga masih sama RM15 untuk kanak2 bawah 10 tahun. Dewasa 11 tahun ke atas RM25..

Berminat lebih lanjut hasil kait eda boleh ke page FB Aj's Crochet Handmade dan LIKE utk dapat discount 10% utk setiap pembelian yg melebihi RM50.

Model twina comel ni umur 10 bulan. Sebaya dengan arwah Adam & Adib kami kalau
ikut duedate mrk lahir. Tenang jiwa bile tgk twins ni..




Kitchen Cabinet. !!♥♥♥ BUT SAY NO MORE TO CLASSY!!

Berkaitan no more to CLASSY YAMAN MUTIARA RINI JB akan eda update next entry.masih beri peluang pd mrk betulkan kesilapan..

Pape pun, Alhamdulillah..akhirnye tertunai sudah impian eda..hehe.. sejak sebulan lepas eda dok mengaji dgn En.Google berkaitan dgn kicthen cabinet (KC) ni..almaklumlah eda dan dear husband (DH) baru pertama kali nk deal dgn kc2 ni..^_^

Banyak perkara nak kene tahu..berkaitan worktop, badan kc dan pintu kc. meh eda cite secara ringkas. Worktop ada macam2 jenis spt granite, solid surface, jubin, dan formica. eda dh susun cantik2 jenis atas ikut harga , ketahanan dan kecantikan. of coz la yg 1st tuh paling mjadi pujaan ramai wanita di luar sne~ ..tp lagi cantik & tahan konpem lg cantik pulus die..hehe..manakala jenis badan dan pintu kc plk mcm aluminium, solid wood, chipboard dan sbg..eda dh lupa la..haha..ketahanan dan kecantikan ikut turutan atas jugak.

so pendek cite, DH cakap nak budget dlm 3k++.. jadi eda pun dgn bsngguh2 cari kat tenet kc kat area jb ni..ssh gak nk cari sbb rata2 harga dlm 4-5k utk 20 sqft punye ukuran.last2 DH jumpa satu catalog tampal kat tepi jln ade promosi..buat penat je x tido mlm sbb nk cari.haha..nama company Classy Interior Design. terus kami call suruh dtg ukur..2 weeks lps kol baru dorg ade free blh dtg..lepas ukur next 2 weeks dorg dtg pasang kc plak..


Ooo lupa nak bgtau details kc eda..actually time renov dlu kami mmg terus buat tabletop concrete pjg 10 ft.. ada singki 3 lubang shj..tmp dapur x buat lg.. so bile nl buat kc, DH cadangkan tmbh lg 4 ft utk buat dapur..tp yg tmbahan 4ft tuh bukan concrete la..dorg buat kabinet bahan solid wood..hopefully tahan lama la nnt..nk kene jg lebih takut cpt rosak.tp xpe kot sbb tmp masak je..sinki mmg kt tabletop concrete..nasib baikk..fuuhhh ^_^ utk kabinet atas plk kami hy buat 8ft shj..atas dapur cume ade hood shj..x buat kabinet.. nnt di ms akan datang blh tukar hood tu pd chimney (betui ke eda eja ni..haha).. berangan eda
..berangan lagi..xpe, mne tau dh keje nnt tercapai impian kn..kn..kn..hehehehehe.. antara eksesori yg eda request pull out basket utk letak botol kicap, senduk2 bagai..shelf utk kc atas bawah.. drawer yg ade tmp sudu..itu aje..ruang bkn pjg pun.kang xl
e letak periuk plk.hehe..ooo ye lupe built in rak pinggan mmg dorg bg free.penting utk simpan pinggan lepas basuh..nmp kemas skit sbb tertutup dlm almari..kos sume termasuk hob (dapur) & hood (kebuk wasap) dlm rm3300++..x ingt nilai tepat..alhamdulillah..selasai sudah slh satu wishlist kami.. lepas ni eda kene bersilat lagi power la sbb dh dpt kc idaman.buku 400 resepi;satu hari satu resepi keluaran popular dh beli...kene praktis la lps ni..hehe

jom layan gmbr...






Add caption