Sahabat saya ^_^

Pages

Saturday, June 10, 2017

Ramadhan Kareem.. 😍

Alhamdulillah.. Bersyukur masih dipanjangkan usia oleh Allah swt utk menyambut ramadhan tahun ni..

Ramadhan kali ni terasa sedikit sibuk memikirkan banyak hal. Huhu.. Tula eda, x menyempat nk g bercuti kn lepaa rayo. Kan dah poning fikir byk hal nk setel 😭

Esok kiranya 2 minggu kita berpuasa kn. Cepat masa berlalu. Alhamdulillah, semangat menyahut cabaran berbuka dgn masakan rumah masih berkobar2 lagi.haha.. Dalam masa sama support suami dlm program diet die.  Blh la numpang skali mskn sihat kn 😁 antara menu2:

Roti jala kuah kari ayam

Murtabak yumiiee..

Ikan siakap stim

Ikan patin asam pedas

Ayam masak halia. Tak sempat amik gamba bentonye 😂


Raya tahun ni sambut di manjung pula. Last sambut di manjung masa tahun 2014 huhu.. Sian hubby.  Raya tahun ni kenr.berjimat sikit sbb sebulan lepas raya terus flyyyyyy ke negara matahari terbit. Tu yg ckp x menyempat nk g bercuti. Sebelum raya pitih dh terbang utk beli persiapan raya. Masa raya plak, perbelanjaaan blk kg, duit sebagainya..  Lepas tu g bercootiiii 😂

Berpeluh kepala bila cite bab bercuti ni. Sbb sebelum g dh abis hampir 4ribu. Tiket flightnye, hotel2, dan pass2 yg sepatutnye memandangkan kt sana travel by train n bas. Memang kene atur dgn bijaksana bile masa nk beli itu, beli ini..huhu.. Kami beli tiket bulan april. Mei setelkan tiket bas utk dr tokyo ke osaka dan pilih seat dlm flight. Penting sbb bw baby, kne pilih seat tepi tingkap utk susu nnt. Jun ni baru setel penginapan.. Lepas ni nak setel beli pass dan wifi. Semua tu kene beli luar dari negara matahari terbit. Tu yg kne plan sebaiknya. Huhuhu

Ok malas nk fikir skrg psl cuti. Sbb baru lega urat kepala bab penginapan. Bab penginapan je amik masa sebulan utk pilih. Sampai.dh hafal train di sana. Sbb nk cr penginapan dekat dgn train.hahaha...

Ok. Selamat berpuasa semua. Mg amalan kita di bulan.yg mulia ni mampu dirancakkan lg, yela dh tinggal lg 2 weeks. Mg Allah swt terima semua ibadah kita. Amiin..

Saturday, May 13, 2017

Kebunku

Taraaas... Dh siap deko tanah sekangkang badak kmi ni 🤣🤣🤣🤣.. Ok nk ramadhan dh. Jd mohon rajin ye eda kemas luar.hehe...