Pages

Friday, April 20, 2018

Mood ramadhan 😍



Alhamdulillah.. Hanya tinggal lagi 4 minggu sebelum ramadhan muncul. Cepatkan masa berlalu. Moga Allah pertemukan kita semua kpd bulan ramadhan yg pernah berakah ini aminn..

Apa perancang kami ramadhan kali ni? 

Emmm.. Byk sgt sbnrnye perubahan2 plan disaat akhir ni huhu.. Selepas bermesyuarat dgn suami, tanya pendapat mak dan kakak, tanya pendapat 'mrk2 yg ahlinya'.. Maka eda dan suami setuju utk pulang sehari sebelum ramadhan. Balik dan terus menetap di kg selama 2 bulan lebih 😂 ha.. Sbb tu byk benor plannye. Mengenangkan suami nnt akan menjd bujang sementara waktu di jb, kesian.. Hehe

Jd bile terfikir ramadhan je, hati teruja sbb dpt blk kg (dh 4bln x blk kot) bercampur sedih sbb suami nnt sorg di jb. Even ry pun sorg2 di jb huhuhu..

Ok, perancangan mesti diteruskan eda. Xblh nk sedih2 sbb ni adalah pilihan yg terbaik utk kesihatan eda, dan jg pd mak abah.

So mood ramadhan bermula.!!! 💪💪💪

Brg2 dr stor abis punggah keluar. Nasib baik xde lipas.hahaha

Mula2, kene kemas umah dlu. Ha... Part yg eda mmg diharamkan buat masa skrg. Jd mcm biasa sepanjang tahun ni mmg eda upah bibik harian kemas umah. Tp sbb nk ry, jd up skit kene kemas stor hehe.. Stor dh mcm apa 7 bln terbengkalai kemas. Tahun lepas plan nk kemas stor. Jd dh asing2 kn baju yg xpakai. Sekali kesihatan x mengizinkan. Tu yg terbengkalai sampai skrg. 

2 org bibik.tgk kemas unah. Sorg kt luar tgh mskkn sampah dlm kete. Nk buabg kat tong besar terus.


Alhamdulillah. Dh setel kemas stor. Licin berkilat nk tido pun blh hahaha.. Perabot pun dh siap ubah2 pd tempat asal dlu. Memandangkan nnt eda xde kt umah, jd baik susun siap2 perabot tu. Senang ramadhan dan ry, suami xperlu nk ngemas sgt.

Jom kite g buang sanpah aisyah. Bibik2 kne naik motor.xmuat dh huhu

Susun mcm biasa. Kasi luar blk tmp aisyah main hehe

Stor dh byk ruang kosong. Yeay...


Ok. Lepas ni kite setel bab baju2 pula. Baju sepanjang ramadhan di kg. Baju suami pun nk kene gosok siap2 yg kerja dan baju melayu nk g terawih.

Waduh2.. Next week kene start buat. Caiyok2..

Sunday, April 8, 2018

Hai kakngah aisyah 😍


1st time dgr aisyah sebut baby bile doc buat 3D 😍 walopun tak berapa jelas muke sbb baby asyik pusing sane sini. Tp boleh la buat pengubat rindu mama abi.  Alhamdulillah.. 

#another 8weeks to go
#baby ramadhan/syawal