Sahabat saya ^_^

Pages

Thursday, April 2, 2015

Pokok bunga ros jepun

Ha.. eda nk update psl bunga ros jepun yg eda dh beli online dan tanam pd penghujung januari aritu. Alhamdulillah, dh mekar subur benor plk skrg ni. sampai x sempat nk trim bagai. Nanti2 la.. skrg dh free dr thesis. Cume nk siapkan order crochet skit. Pastu baru nk fokus pd pokok cenonet ni ^_^

pasu 1..Bukan bunga yg eda nk. Die kate free.. ermm

Walopun nmp comel tp ttp bkn bunga yg eda nak... errrrrmmm

ok. Ni bunga yg eda nak. Pasu ke 2, bunga kuning dan oren?? Bile ms order warna oren ni.haha

Pasu ke 3 ade warna pink/putih shj

pasu ke 4. Bunga merah. Yg kuning tuh sesat.

Sepatutnya eda kene dpt 6 jenis warna. Eda pilih 1,2,3,5,7,8. 

Actually aritu eda time beli eda minta yg jenis ros. Tak sangka plk die g campur2 jenis lain. Katenye free. Padahal eda dpt 12 bungkus je gak. Mmg harga rm20 utk 12 bungkus. Tah mane plk yg free pun makcik xfaham. Halal kan jela kalau btl free. Kalau die tipu, faham2 jela ye duit yg buat mkn anak bini tu ye ^_^…

Yg lg lawak tu, die kate tiap 2 bungkusan  mewakili 1 warna. dh la barang tu xde bunga so xtau warna apa tiap bungkusan tuh. So eda amik la satu batang tiap bungkusan dan tanam satu pasu. Konon nanti jd la warna warni kn. Tapiiiii, sampai la ni eda tgk satu pasu keluar 2 warna ja.hahahhaha... sah kot aku kene tipu.

Eda beli yg bentuk ros warna no 1(pink), 2 (pink/putih), 3,(putih), 5(peach), 7(kuning) ,8(merah). Yg ade setakat ni merah, kuning, pink/putih dan tetiba oren.hahahha.. xpe ed. Tggu lg sebulan mane tau yg lain tbantut kot. Saboooooorr..

Wednesday, April 1, 2015

Alhamdulillah..Finally done!!


Alhamdulillah..alhamdulillah..alhamdulillah..

1 April 2015, tatkala org ramai sedang kecoh berkaitan GST. Eda plk melepaskan nafas kelegaan setelah 5tahun berperang dalam study.

Harini eda dah selamat pos finL thesis kpd junior di KL. Memandangkan diri ini masih dibwh pantauan Dr, jd xle la nk travel. Alhamdulillah, moga Allah balas jasa baik junior eda dan jg kwn2 yg byk membantu eda sepanjang terpaksa ber'PJJ' study ni.hehe..

Moga2 thesis eda ni selamat sampai ke penyelia eda dan seterusnye sempat submit ke Dekan fakulti sebelum 13April2015. Huhu.. nebes makcik..

*****

Oo nk cite psl GST. Semalam eda g print thesis, boleh plk kedai tuh ckp esok (1april) dah ade cas gst ye. Amboi.... 5 jam eda berkampung di kedai tuh. Sbb nk print, pastu cek susunan, dan terus binding. Disebabkan eda mls nk kene cas gst (60sen je pn), so eda byr abis aritu gak.hahaha...

Org lain mungkin fikir sikit je. Aish.. sikit2 jimat blh jd bukit tau. ^_^ Bayangkan nak print sahaja dah hampir 2 ratus. Nak binding dah seratus lebih. Selebihnye minyak lagi, nk pos lagi. Byk guna duit hubby eda tau.hehehe.. jd eda bjimat2 cermat ye..

Update: Akhirnya 13/4/15 thesis eda baru selamat disubmit, atas bantuan junior eda.huhu.. Ade masalah dengan tajuk, eda terlebih rajin letak nama penuh pokok, jd kene ubah. Allahurobbi.. kebetulan 5april eda kene buat emegency cerclage, petang tuh gak dpt call dr junior bgtau masalah ni. Nasib baik die dpt tlg g betulkan kat kedai area UM. Alhamdulillah.. tepat hantar pd duedate 13!4!15. Hanya Allah shj yg dpt bls jasa junior ed, hairol azri atas bantuan yg fiberikan..

Belanja gambar supervisor eda sambil pegang thesis yg dh fibetulkan ^_^. Comel je..hehe


Jom share

Share It