Sahabat saya ^_^

Pages

Friday, December 2, 2016

Musim Tengkujuh

Sekarang dh masuk bln disember, penghujung tahun. Jadi bermula kembali musim tengkujuh.

Setakat ni kat area umah kami di jb, hujan dh mula turun dlm jangka masa agak lama. Ada hari dari pagi sampai ke mlm, renyai2 turun. ade masa redup jee, kalau ade turun ujan pun skejap2.. t alhamdulillah setakat ni xde banjir lg..

Jd bile dh mula cuaca gini, bilik2 tetamu kat umah ni mula digunakan. Untuk kipas pakaian yg x sempat kering.hehehe.. kdg2 suami mengucap tgk 2 bilik tetamu on kipas. tak cukup, kt ruang tmp makan pun kadang2 tersidai baju.kekeke... berapa la bil bulan ni ye. Dh kurang guna ekon sbb dh sejuk, tp kipas plk yg byk guna 😁 

Ruang makan paling kerap digunakan 😁

Bilik tetamu 1. selalu utk baju aisyah sbb ampaian tinggi skit hehe

Bilik tetamu 2. Jarang guna sbb ampaian rendah
Ekceli kt bilik sendiri pun kdg2 guna gak. Time hubby g keje la.. kalau die ade, cian plak tgk baju tergantung2.. dh la mmg penuh dgn almari, lg serabut plk dgn baju2 basah hehehe..

Tp Sume ni bukan tiap ari la guna.. dlm seminggu ade la 2 hari akan digunakan utk mengipas baju 😂 kalau bkn musim ujan, bilik2 ni x penah buka pun. Jd tempat cicak bercekerama je kekekeke....


Monday, October 24, 2016

Riadah a.k.a persediaan awal 😍

Assalammualaikum.

Aduih lama benar rasa x update blog. Gara2 upgrade chrome terus ke laut blog eda. Asyik suruh log in je kejenye. Stress mak 😡Ni pun masih suruh log in lg. Aduyaiiii...😭

Sekejap je skrg dh penghujung bulan oktober kn. Next week november. Pejam celik pejam celik nnt disember, tahun baru 2017. Rasa mcm keberkatan waktu itu dah ditarik sikit2 oleh Allah. Nauzubillah.. mohon dijauhkan la dr buat perkara sia2 hingga masa berlalu tanpa faedah yg kita dapat. Astaghfirullah..

Bulan ni kami ade aktiviti terbaru.huhu.. kalau ade yg penah bc previous punye previous entry eda, awal tahun aritu penah tulis antara list planning thn ni atau awal tahun depan. sebab tu rasa berdebar2 bila dh nk hujung tahun 😁

Mg Allah permudahkan urusan kami. Dimurahkan rezeki kami, dikurniakan kesihatan yg baik dan yg paling penting kesabaran dan kekuatan iman. Tiap hari positifkan diri bila terlintas di kepala, cpt2 hati ckp inshaAllah Allah akan jg anak solehah kami ni nanti bila di sana. Ada je pegi bw anak kecil, ok je. huhu.. inshaAllah. aminn..aminn..

ok. Antara persediaan awal, kene la biasakn jln sekurang2 3km. Dlu masa 1st time g, alhamdulillah beberapa minggu sblm bertolak eda suami tiap cuti dok round2 tasik kt tmn ni. At least 3 kali round. Mmg membantu bila tawaf saie alhamdulillah.. kali ni eda suami riadah kat hutan bandar johor bahru plk. Memandangkan situ ade taman kanak2 yg superbesarrrr 😁 agaknye kalau aisyah dh blh jenjalan mmg jenuh la abi nk kejar die sane sini sinun. Hehehe..

aktiviti utama konpem la jln2 keliling taman. Dh abis pusing baru atop kt tmn mainan, kasi si aisyah ni main buaian. Anak dara ni kalau dh naik, mmg ngamuk la kalau suruh turun 😂 dh pandai ye tantrum kikiki...

ok la.. malas nk taip dh. Asyik suruh login je ni ha...stresss mak😡