Sahabat saya ^_^

Pages

Monday, September 11, 2017

New Zealand Roadtrip - suatu angan2 part 2

Aik ade part 2 plak πŸ˜‚

Seronok plak bile tertulis entry yg part 1 -Europe Roadtrip. Berangan kan, mmg la best.hehehehe...

Sume ni terjadi sbb AA tgh buat sale. Makanya habis blog2 travel den terokai haha..

Antara destinasi pilihan ramai selain europe adalah New Zealand. Perghh terbayang dah The Lord of The Ring 😍.

Ok bawah ni antara link yg eda rs bagus utk rujukan eda kemudian hari.

Harga flight return KUL -Aukland-KUL RM1066 termasuk seat tanpa baggage. Total siap bercaravan ,fuel, makanan, campsite utk sorg RM3396



*anggaran seorg, jd budget mesti lg rendah due to fuel, caravan rent, campsite yg hanya dikongsi bersama
*akan diupdate sikit2 masa demi masa

Sunday, September 10, 2017

Europe Roadtrip 2020 - Suatu angan2

Hahaha...

Poyo je tajuk entry den ni. Tp apa salahnya, dh nama angan2 kn.. Bkn kene bayar pung. Hehehe..

Ekceli buat ppost ni sbb nk save link bawah ni. Mmg bagus perancangan org ni utk trip to europe. Utk budget famili yg ade sorg je penjana pendapatan mcm kami πŸ˜‚


Baru3 ni tgk harga filght return ke frankfurt germany utk 4 org (2 dewasa, 1 kanak, 1infant πŸ˜‚) total rm7500.. Wow huhu...  Mmg kene menabumg dgn gigih tu.

Dan mengikut blog tu, kos penginapan, pengangkutan (sewa keta), makan budget2, minyak adalah dlm anggaran RM5200 😎 itu utk menjelajah ke 6 negara 15 buah bandar. Contohnya:

✔️Paris, FRANCE – Eiffel Tower,Champs-Γ‰lysΓ©es, The Louvre, Arc de Triomphe, Notre Dame,…etc

✔️London, ENGLAND – London Bridge, Big Ben, London Eye, Buckhingham Palace, Notting Hill, Oxford Road, Bicester Village..etc

✔️Brussel, BELGIUM – Grote Markt/Grand Palace, Manekin Piss, Antomium, Mini Europe..etc

✔️Amsterdam, HOLLAND – Tulips in Keukenhoff, Windmill at Sansee Schan, Vollandam, Amsterdam Canal Ring, I Amsterdam, etc

✔️Frankfurt, GERMANY – Dom RΓΆmer, Eisener Steg, Flohmarkt, Zeil, etc

✔️Dan bandar-bandar lain

Kalau ikut pengalaman ms g jepun, kami setel urusan penginapan, bas, pass2, tiket flight pd bulan lain2. Jd mcm x terasa la sgt duit gaji yg mengalir keluar.

Haaa... Ade harapan x? Haha.. Memandang Sale AA baru2 ni tgk harga travel tu blh sampai setahun akan dtg, makanya kalau target nk g bulan 8 2020, bulan 8 tahun 2019 dh boleh memburu tiket. Ade masa lagi 2 tahun dari sekarang. Sebulan simpan RM300, setahun dapat RM3600.. 2 tahun cukup la utk tiket flight RM7200. Baki perbelanjaan penginapan boleh setel tiap bulan start dr pembelian tiket. Hahahhaa... Gigih ko buat kira2 eda oiii πŸ˜‚


Ok. Save sini. Mane tau ade rejeki  lebih.aminn..