Pages

Tuesday, June 12, 2018

Bersahur di hospital ๐Ÿ˜ญ

Sahur hari ke 27 ๐Ÿ˜Œ


Kesian x???  ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

Semalan serah diri ke hosp seremban. Masa ptg tu nurse ade ckp pinggan akan dikutip kol7. Jd kalau den pose, silalah tranfer ke bekas lain.

"Ok"

Tp nurse x inform plk sahur haruslah xde mknn.. Den pun lupo nk ty ๐Ÿ˜ซ

Maka habislah sume mknn ni den tibai sahur dikala sunyi.hari ni. Syahduuuu ~

Harapnye mampulah bertahan hingga ke berbuka. Tinggal lg 2 hari je utk puasa penuh utk ramadhan tahun ni.๐Ÿ˜ฃ tp kalau xlarat jgk, den berbuka la..

Ya Allah, permudahkanlah puasa ku hari ini ๐Ÿ˜”

Sunday, June 3, 2018

Persediaan Bersalin - 3rd pregnancy

Alhamdulillah. Eda dh mulakan entry ni sejak minggu ke 28 kehamilan. Sbb nk buat checklist apa lg yg tertinggal. Walopun dh beranak 2x, tp pernah sediakan brg2 utk bersalin betul2 baru sekali 3 tahun lepas. So memori tu dh lost ๐Ÿ˜‚

Setakat minggu ke 28 ni, eda dh habis beli baju2 baby. Ok betul2 tau ni stop beli baju bby. Sbb dh penuh box dgn baju bby ๐Ÿ˜…

Cume ade beberapa barang yg tgh tggu dan nk cek atau cuci. Antaranye:

๐ŸŒธ breastpump nk kene g hantar servis kot. Dh 2 tahun xguna
๐ŸŒธ tggu babynest siap
๐ŸŒธssrung babycot, tilam baby, rocker, carseat nak kene cuci basuh
๐ŸŒธbaju raya!! eh masuk jgk ๐Ÿ˜‚

Memandangkan nnt nak kene balik kg awal ramadhan. Sbb klinik kesihatan senawang ckp doc hosp seremban nk jumpa at least sekali sebelum bersalin sane. Huhuhu.. Sian en.somi berpuase la sebulan die di jb sorg2. Nk buka cerclage di jb tp pening plak mengenangkan nnt nk ry dh dan abah mak mesti x selesa ddk lama2 di jb ๐Ÿ˜” maka inilah keputusan yg terbaik.huhu..

Next week kene start basuh baju2 baby dh. Lg 4 weeks sblm blk kg. Sedey tp teruja.. ๐Ÿ˜†

Ok checklist bawah kene prepare ye eda. Utk bw ke hospital..

Untuk ibu
๐ŸŒป buku pink
๐ŸŒป baju skirt 1x
๐ŸŒปkain batik 1x
๐ŸŒป sweater
๐ŸŒป stokin pantang 2x
๐ŸŒป tuala mandi
๐ŸŒปset mandian
๐ŸŒป nursing bra
๐ŸŒป panties pakai buang 2 pek
๐ŸŒปtudung 2x
๐ŸŒปthermos
๐ŸŒป 3in1 minuman, biskut, kurma, air zamzam
๐ŸŒป plastik bag utk baju kotor

Untuk baby
๐ŸŒป bju lengan pendek 2x
๐ŸŒป bju lengan pjg 2x
๐ŸŒป sox mitten
๐ŸŒป bedung
๐ŸŒป barut
๐ŸŒป tuala mandi
๐ŸŒป pempers
๐ŸŒป brgn mandian
๐ŸŒป tisu basah

Utk msk labour room
(Letak dlm 2 plastik bag siap)
๐ŸŒธBABY
๐ŸŒปbaju butang depan
๐ŸŒป pempers
๐ŸŒปbedung
๐ŸŒป tuala bby

๐ŸŒธIBU
๐ŸŒปkurma dan air zamzam
๐ŸŒป stokin pantang
๐ŸŒป selipar
๐ŸŒป panties pakaibuang dan pad
J
Tambahan
๐ŸŒป breastpump
๐ŸŒป bekas dadih utk simpan susu
๐ŸŒปminyak panas mestika
๐ŸŒป bantal
๐ŸŒป bengkung moden
๐ŸŒป earphone