Sahabat saya ^_^

Pages

Friday, May 13, 2016

Hokaido chiffon cheese cupcakes

Alhamdulillah. Dah lama rasanya eda tak membakar. Sejak mengandungkan aisyah rasanya. Setahun lebih..hehehe

Jgn tanya eda psl resepi ye, sbb eda amik de fb Je. Eda screenshot gambar resepi satu2. Gigih mak ye hiuhiubiu...

Ok lepas ni blh la practice lg ye eda. Kasi cantik dan berseni skit hokaido tuh. almaklum, eda klu x derhaka pd resepi x sah. Asal nk cpt siap je kojo den hehehe...

Creem cheese di dlm. suke rsnye masam2 lemon.

Tak secantik namanya.hehe.. asalkan hubby ngap ckp sodap dh ok hehe

Wednesday, May 4, 2016

Photobook free review

Alhamdulillah. Photoalbum free kami dah sampai 2 mei lepas. Cepat juga proses nak siap. Eda hantar tempahan 25 april, seminggu lepas tuh terus dapat. Good job photobook..

Actually eda dpt free photoalbum ni dari tahun lepas lagi. Tak sure bulan berapa tapi rasa macam lepas aisyah lahir kot. Alkisahnya photobook buat promo kat fb, satu akaun fb dpt free satu photoalbum saiz 6x6. So apa lagi, bende free kn. Cantik or x, betul ke x belakang cite hehe.. Dh beli so die bg no kupon serta expired date bg kupon tuh. Agak lama la mcm eda mau 8 bln kot.

So selepas bulan ke bulan ke bulan, eda dok kumpul2 gambar dr tahun 2010 lepas lahwin sampai skrg. Tapi sbb dapat buat 2 photoalbum je (eda dan hubby) so dpt buat hingga tahun 2014 jela. Kire satu album utk 2 tahun. Lepas tuh eda beli lagi satu album saiz besar sikit 8x11 dgn harga rm30.  Konon utk travel punya mcm g umrah mekah madinah dan korea♥

So hasilnye.. .jeng..jeng... not bad la. Walopun gambarnye mcm gelap sikit dari gambar eda designkn so dpt 7★. Tapi kualiti kertas dan kekemasan eda bg 10★ haha.. Yg dah sampai 2 photoalbum free saiz 6x6. Yg eda beli saiz 8x11 inshaAllah wiken ni. Nnt eda update sini bile dh dpt.

Jom tgk antara gambar eda dh designkn. Tp sikit jela eda rajin anik gambar.hahahaha... ada 40 pages utk su album ye. Oh ye lupe nk bgtau, kite boleh design sendiri melalui online di website photobook sendiri (tp mmg makan byk data internet la sbb nk upload gambar lg, nk edit bagai, tak kan siap sehari punya) atau download software die. Yg ni blhh design secara offline, tp yg kurengnye xde template design2 yg dh siap kite just msk gambar je. Kalau online ade byk piliha  template die sediakan. Huhu. ..

Anak dara ni plak yg excited dok belek2. mama nk amik gmbr album pun xdpt huhu...









★★★★★★★★★★


Lepas ni nak beli lagi album mngkin yg hardcover plak. Untuj tahun 2015-2016. Tahun aisyah lahir, mmg byk gambar anak dara ni hehe.. Tunggu promo lg.. ♥
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget