Sahabat saya ^_^

Pages

Monday, November 30, 2015

Melaka 2015

Alhamdulillah. Kali kedua bw aisyah jenjalan. ofkos gak la bagi mama aisyah utk tahun 2015 ni. Yeay !! Haha ::>_<:: p="">
Tanpa rancang sbnrnye. 2 hari sblm nk g jenjalan, hubby wasap dr tmp keje die, cuti 4 ari ni nk g jenjalan mana? Perghh, punye mengelupur isteri tercinta cr tmp nk jalan2. hahaha.. last2 melaka jela, dh nk g pantai / pulau takutt panas. Last melaka jela, sb teringin nk msk upside down house tuh hehe..

Sebelum sampai bandar melaka, singgah klebang dlu. Konpem la nk rasa COCONUT SHAKR KLEBANG yg digebang2 org selama ni kn.haha.. mmg tumbs up👍👍👍 sedap!!! murah rasa dlm rm2 lebih je. Siap dgn nasi lemak dan kuih2 x sampai spoloh hinggit pun blanje.. kami siap bungkus.



Dh siap2 minum terus cr hotel. Hajat di hati nk ddk hotel white yg dlu kami penah ddk. Cantik kemas dlm die. Ade satu bilik je tinggal tp hubby ckp nk cr hotel lain dlu. Ha... sekali sume penuh. Cuti sekolah la syggggg haha.. G blk white hotel, dh penuuuhhh. Meraban la kami dok cr hotel. Nasib baik sebaris dgn hotel tuh ade tower hotel. Ok la tp xla luas bilik eh. xpela dr xde kn. Hotel2 ni sebelah mahkota parade je. Ddk sini sbb dekat dgn upside down house.hehe.. ok seterusnye jenjalan kt tmp2 menarik..



Aisyah da sado gurl.haha..

Ade petunjukan kesenian ms ni. Serius den takut tgk dorg..
 Seterusnye UPSIDE DOWN HOUSE!! Mmg ramai gile beratur luar. Sbb hanya beberapa org je blh msk dlm satu2 masa. Tiket dewasa rm16. Kanak2 xtau plk. Yg pasti baby aisyah free ^_^… Dlm ni ade org akan tunjuk ajar cr nak amik gmBr. Nk tlg amik kn gmbr pun blh. Ade berapa tah bahagian dlm ni eda xsure. Yg pasti bahagian tv, dapur, laundry, telefon, dinning, bilik tido ade 2, tandas, meja soleh, meja study. Mungkin ade tertinggal eda dh lupe. sbbnye ade sikit konflik dlm ni, hs hubby tetibe bahagian camera zoom tuh xmau masuk. Bateri plak dh kong. punye risau kami ni takut hs tuh rosak sampai hilang mood nk amik gmbr huahuahua...Mlm nye plak kami round kt pasar mlm sblh mahkota parade ni je. Hubby ajak g jonker walk, tp dgn hujannye takut plk aisyah kene ujan. Lg pun bkn nk beli apa pun. Dlu dh penah g ok la..haha..oo lupe sempat g bantai asam pedas.sedappppp...kedai dekat dgn hotel kami.


Ramai beratur.adela dlm sejam tunggu kot






sedap!! sblm ni mkn kt kedai depan kedai ni. Kureng skit..
 ok itu je. Esok pagi sarapan dlm hotel je. Hubby bungkus, sian tgk aisyh nenyak sgt tido (padahal mama eh mls nk turun haha). Siap2 terus blk johor. Otw blk tu singgah kedai nasi kambing 40 hari.. ??? Xtau nape nama kedai ni gini. Terletak sempadan antara ayer hitam dan yongpeng. Eh betul ke?? Ala waze aje konpem jumpa ^_^…Kalau dr lebuh ry utara selatan mmg nampak la kedai ni. Tp kalau anda dr KL/Melaka, kene exit sebelum tuh la kt ayer hitam rasanya. lauk kambing dir superbbb!! satu pinggan rm12. Kalau nak dlm dulang pun blh tp xsure harga. cume satu je kureng, air die xde pilihan. Hanya ade air bancuh kordial tuh perisa sirap grape ceroi2 gitu. Tp harga rm1.50 hahaha...Kat sini mmg ramai. kami siap bw kipas sbb aisyah ni jenis peluhhhh sakan..combination mama dan abi die.hehe





Tamat sudah expedisi melaka 2015 >_<…

Saturday, November 14, 2015

Warkah untuk putera2 syurga mama..

Assalammmualaikum syg2 mama berdua
"Apa khabar syg2 mama di sana"
Ayat yg sentiasa mama alunkan dalam hati mama
Tatkala rindu mama menjengah terhadap syg berdua

Syg mama adam dan adib..
Mama yakin syg berdua bahagia di sana
Bermain bersuka ria di sana bersama teman2
Syg2 mama taukan, syg sudah ada adik..
Aisyah jazilah namanya
Kdg kala, bile aisyah tersenyum tergelak sorg diri
Mama sentiasa bayangkan syg2 mama adam adib ade di sisi
Bermain bersama adik syg2 berdua
Tetapi akal dan iman mama sedar
pasti alam kita tidak sama..

Syg mama adam dan adib
kebelakangan ni mama selalu teringat pd syg berdua..
Bukan mama tidak bersyukur dgn kehadiran adik ayg berdua..
Bukan juga tidak redha dgn pemergiaan syg berdua.
Cume hati ibu yg mama miliki skrg menyebabkan mama sentiasa teringat pd syg berdua..

Syg mama adam dan adib..
walaupun di dunia ini kita hanya berjumpa beberapa minit shj sblm syg2 mama pergi..
Ketahuilah, minit2 itu yg buat mama rindu..
Rindu mendengar tangisan syg berdua buat pertama kalinya..
Rindu menyentuh jejari halus syg2 mama..
Rindu menyentuh bibir syg2 mama yg merengek2 ketika itu..
Rindu menyentuh tubuh badanmu syg2 mama..
Semua itu buat mama selalu terbayang ketika ini..
Bagaimana syg2 mama sudah membesar..
Suaramu, jejarimu, bibirmu dan tubuh bdn syg berdua..

Syg mama adam dan adib..
Mama yakin kita akan berjumpa di sana kelak.
Syg berdua adam adib, jgn lupa tunggu mama dan abi di pintu syurga ye syg..
Doa mama dan abi sentiasa untuk syg mama berdua..
Abgyong adam dan abgnyah adib..

Tatkala kerinduan. Mama akan tatap wajah adik aisyah. Mama yakin wajah adik mirip dgn abgyong adam dan abgnyah adib mama..



Tuesday, November 10, 2015

Hobi baru >_<…

Alhamdulillah bersyukur kpd Allah. dh menghampiri 100 hari berpantang. Takde la pantang mane pun. Tp ade certain bab eda mmg pantang la.huhu..

Life skrg??? Alhamdulillah. Rutin baru. Eda akui la mula2 blk mmg kelam kabut. Dgn umah lg, nk isi peyut sendiri, bby lg urus pakaian mandi beyak susu die.hehehe.. 3 hari ptama blk, masak nasi asyik hangus je. Mau x hangus, tgh masak2 ttibe anak dara nangis. G la nyusu atau main2 dgn die. Dh ngadap bby mmg terus ralit la.hehehehhe..

Mmg kene sikit2 blaja peel si aisyah, dlm masa sama eda pun mmg kene ubah la sikit rutin kite. KLau dlu blh la nk baring tgk tv sambil masak kn. Skrg ni kene wat jadual. Ade cite best, make sure sejam sblm cite kene susu kn anak dara. bile peyut dh kenyang muka mesti ade senyum kn. Atau die akan tido.hehe.. kalau cite best time masak. So kene lagi awalkan la masak. Tp sekarang ni kalau aisyah dh kenyang, eda nk baring sambil tgk tv dan masak2 pun blh >_<… 

selalu kalau eda nk ngemas pun cmtu. selalu pagi la sbb aisyah mlm2 xtido. So pagi die ngantuk. Eda akan kemas or basuh baju pagi2, dh siap baru pengsan sama. tp skrg ni blh la x kelam kabut sgt sbb bby byk tido kn. Tunggu la eda bile aisyah dh blh merangkak jalan ke. Haaaaa...hehehehe..

InshaAllah, belaja dan terus belajar. Wait n see jela ye hehehehe..

Gmbr bawah ni mmg sejibik perangai aisyah skrg.huhu.. mg anak mama aisyah jazilah membesar jd anak solehah dan berakhlak mulia ye syg.aminn..



Mlm2 gini la jd. Kdg2 msk hidung hehe

peel aisyah skrg. Main2 time susu..

haha.. xle lari la die nk susu memanjang mlm2

>_<

seriua, bile aisyah lapa time tuh la nk leaking


hehe..aisyah senyum lebar bile nmp mama dh sedia.

haha..^_^