Pages

Saturday, March 31, 2018

Free photobook viral - Review

Assalammualaikum..

Dh 3 bulan menyepi. MasyaAllah.. Cpt sgt masa berlalu ye. Dlm eda dok kalut2 urus hidup yg bakal berkembang ni, dgn ada si anak dara solehah ni sakit demam batuk selesesama bergandingan 2x tahun ni. Tup..tup.. Dh 3 bulan berlalu. Huhu..

Alhamdulillah..

Alhamdulillah..

Alhamdulillah.. 'Ala kulli haal..

Baru2 ni berkesempatan nk edit2 gambar aisyah sejak lahir. Terjebak dgn viral post dlm fb pasal free album ni. Hardcover.. Jadi haruslah eda grab kn.. Kalau softcover tu, malas la.. Hehe..

Alhamdulillah, kualiti ok sama dgn yg eda selalu beli. Cume saiz jela kecik 6x6.. Kalau beli dlm rm70 dapat saiz 8x12 landscape.

Cume kekurangannye, gambar2 tu kene edit siap2 la guna pape apps yg kita ada. Nk cerahkan ke (rekemen buat), nk tambah renda2 dan words ke.. Dan lagi satu, gambar yg masuk nnt just saiz segiempat sama. Jd kalau korg nk edit letak renda tu, baik.ler crop siap2 saiz segienpat sama. Nnt dh upload dlm photobook apps, rugi plak ade part x masuk dlm margin album tu. Dan yg pasti hanya 21 gambar shj blh msk. Sbb die buat satu page satu gambar.

Berbeza kalau beli voucher siap2 tu blh masuk byk2 gambar dalam satu page (ikut design kite) dan ade 40 page. Biasa satu page eda letak 44 gambar utk saiz 8x11.. Gambar2 blh edit dlm apps yg kita download dlm laptop (offline) or buat online. Siap ade template lg kalau jenia x kreatf kn. Just upload gambar, nnt die auto design ikut apa yg kita dh pilih. Tp masalah kene guna laptop jela hehehehe..

Ok done review. Kod utk free ni SMSIMPLEBOOK boleh guna byk2 kali tau. Tp xtau la sampai bila valid kod ni. Sebelum ni kod lain HARIANMETRO. So mngkn ade due die kod2 ni.. Ala byk lg.. Ade aritu tgk NTV7, TV9.. boleh la try..

Ni album free yg dh sampai. Ni sebahagian gambar je. Mls nk upload byk2 habis data haha..









Monday, March 26, 2018

Hepi Besday to meee 😘😘😘



Alhamdulillah.

Pertambahan angka usia, tp makin berkurang jangka hayat hidup kita πŸ˜” Mg Allah beri kesempatan kpd diriku utk bertaubat dan bertaubat dan bertaubat sehinggalah saat terakhir nyawaku dikandung badan. Dan smg bertabah amal soleh dan pahala. Aminn..

Alhamdulillah tekak blh terima ayam pakcik kennyπŸ˜‹

Hai.. Besday mama, abi plk dpt kiss πŸ˜‚


Besday kali ni hubby kotakan janji die aambut di tempat yg isteri 'ngidamkan' selama ni. Tp dlm hati takut jg sbb tekak skrg bkn lalu mkn ayam. Alhamdulillah.. Kalau mknn x sihat ni mmg lalu je tekak mak buyung kn 🀣

Bergaya die ye 😎


Setel mkn2 g layan anak dara tgk cite die plk. Mama risau gak sbnrnye nk ddk lama2 dlm tu, tp alhamdulillah nasib baik bkn ddk statik je. Kene ke bawah sbb anak dara nk join menari2 dgn kwn die.waduh.. Meriah benor tgk bdk2 dok menari menyanyi ikut didi πŸ˜‚

Esoknye ingt dh celebrated xde pape dh. Ptg eda siap2 nk g pasar mlm, suami call ckp ade org nk hntr brg. Abg beli brg.. Den tunggu la sambil trim pokok. Skali ade sis ni dtg sambil nyanyi lagu besday 🀣 surprisee dr suami hahahaha..  Terima kasih abg. X sangka betul. Nasib baik pakai baju senohong. Kalau pakai baju umah je mmg pakai kain batik jela hahahaha

Makcik golak mcm jembalang time ni πŸ˜†

Hadiah besday dr suami. Mekasih abg.. Muahh

Alhamdulillah. Hadiah jam. Ganti jam yg hilang masa g jopun.huhu.. Jam yg hilang tu suami beli masa die g us tahun 2014. Huhu sedey.. Walopun x sama, tp tetap berharga bg seorg isteri. Tanda kasih suami pd isterinye. Chewahhhh hahahaha..