Sahabat saya ^_^

Pages

Thursday, August 30, 2012

Home sweet home



Alhamdulillah..ni update terkini pembinaan rumah kami..Hampir 70% siap setelah setahun 3 bulan dalam pembinaan..Tahun lepas time beli, kami diberitahu akan siap penghujung tahun ini dan dapat mendiami dalam awal tahun hadapan. Plus minus kami nk renovate extend kebelakang dan depan.. Hopefully ikut perancangan la ye ^_^ Aamiin...

Kawan nak tahu tahu tabiat pelik eda sejak beli rumah ni..hubby eda pun pening tgk eda.hehe.... Setiap ari eda akan pergi ziarah umah kami ni tau.. Dari tanah baru nak pacak konkrit sampai terbina sekarang ni..bukan apa, eda nak tahu progress je..yela tiap bulan hubby bayar utk umah ni ikut % progress. so eda nak check je tally x dengan bayaran yg pihak bank mintak. ok x alasan ni..hehehe.....

Actually rumah kami beli ni satu taman je dengan rumah kami sewa.. Mmg kami dah terkenan betol dengan taman ni kot.. Taman Pulai Indah. Lagipun ramai teman2 sekeja hubby tinggal sini. Kadang2 eda rasa kagum dengan para suami ni.. Bukan dekat pun jarak taman kami ke tempat keje mereka di tanjung bin.. Bayangkan skudai-tanjung bin.. Boleh dalam sejam lebih baru sampai. Mungkin taman ni banyak kemudahan   dan lebih utama sini ramai muslim. Alhamdulillah. 

Rumah kami beli ni pun dekat dengan surau baru yang akan di bina insyaAllah.Tapak masjid baru pun depan aje.Alhamdulillah..Solat jumaat?? Setakat ni ada satu surau yg besar jugak saiznya dijadikan masjid untuk solat jumaat..(pssstttt...dekat taman kami ade 3 surau tau. blh bayangkan besau taman kami ^_^)

Syukur Alhamdulillah..