Sahabat saya ^_^

Pages

Tuesday, December 20, 2016

Happy 6th Anniversary


Januari.. Last skali perkara sunat utk Aisyah. Tahnik, cukur, bg nama sume dh buat hari ke7 die. Cume khitan je klinik sini amik 5 bln ke atas. Alhamdulillah.. gud gurl, x nangis langsung. Mama je gerun hehe..

Awal Februari, ke tganu kita. Alhamdulillah.. ♥

20th Februari Aisyah's 1st solid food. Puree je dlu. Tu pun on off mama bagi hehe


26 Feb Gigi pertama aisyah tumbuh. Xde nangis meragam ke apa. Gud girl anak mama ni.. Alhamdulillah
7 - 13 Mac blk kg Manjung. Musim panas. Sian aisyah bpeluh sakan. Nasib baik abi beli kipas tambahn, lena skit die tido mlm2.huhu...
♥ Happy 31st birthday to meeee ♥

Hubby belanja makan di bateri. Sebelum tuh ke nasi kambing 40 hari. Haha... mkn.mkn..mknnn..

7 bln Dh pandai pegang handle motor jln2 cr nasi lemak

Mac 1st time aisyah msk panggung wayang.mama abi kempunan nk tgk superman vs batman haha
April. aisyah dh pandai duduk rupanya. Mama pun x sedar.hahaha...
Jalan2 jejak 3D di Melaka sblm hjg bln april nk blk kg KL.
Balik kg n9 singgah PD bercuti sharian mandi kolam

1st gmbar aisyah dgn nenek ♥

Masuk 8bln aisyah dh pandai merangkak sikit2. alhamdulillah. Blaja time blk kg ye aisyah. Good gurl ♥
Masuk bln ramadhan aisyah dh 10Bln. dh blaja nk berdiri. Tp x dpt nk bgn sndiri. Dok tenggek kt mama suruh bgn kn. Hai la ank merangkak pun x lancar lg dh nk berdiri plk.. huhu

 Abi's Day celebrated 💌

Majlis berbuka malakoff ( tmp keje abi aisyah)

Dah pandai menari2 sambil berdiri..

Shopping baju ry dan terus berbuka kat ayam penyet ori

Aisyah's 1st time demam. Di bulan ramadhan. Paling tinggi naik 38.3'C. huhu
Aidilfitri 2016 - belah manjung

Aidilfitri 2016 sambut di senawang tahun ni 
25-28 July FAMILY TIME @ SABAH ♥
Balik dr KK terus blk kg. Bercuti dgn famili di PD plk ♥
 Lepas tuh, sebelum blk jb singgah Mee Besen Melaka

Malam di Melaka memburu OCEANARIUM 😁

20 Ogos 2016. AISYAH TURNS 1. Alhamdulillah..

Aisyah turn 1's celebration. Mg aisyah Jazilah membesar dgn sht mnjd hamba Allah yg solehah wa musleh. Aminn..

Aidiladha pertama Aisyah Jazilah ♥

17 September. Wedding Acu aisyah
Disember, Nadzmanor Familyday @Melaka

Photoshoot sempena adik kahwin 😍

19Dec..Happy 6th Anniversary syg..

Saturday, December 10, 2016

Nadzmanor FamilyDay @Melaka 😍

Alhamdulillah. Tahun 2016 dah nk sampai penghujung. Macam biasa, keluarga eda akan berkumpul bercuti bersama2. 

Dulu2 zmn semua anak dara teruna, mak abah suke bw kami g Cameron Highland. Kadang kala ke Genting Highland. Jd kiranya tiap tahun mmg wajib la kami g salah satu tmp tu. 

Bila adik beradik dh ramai khwin, ade anak masing2 kami semua tukar ke PD pula. Sbb ade kolam/laut utk bdk2 ni mandi manda.

Tahun 2016 ni kami buat perubahan skit. Tahun ni ke Melaka pula 😍 Rancangan dr mula, kononnya makan besar nanti kami adik beradik pula yg nk belanja mak abah mkn bakar2. Tp abah berkeras gak nk belanja. Katanya ni mmg niat abah tiap tahun dpt bonus, abah nk belanja mkn. Allahuakbar. Mg Allah memberkati hidup kedua ibubapaku. Hingga ke hujung usia mereka, masih berkorban utk melihat kami bgermbira 😢..

Jadinya, kutipan yg eda adik beradik buat tiap bulan digunakan utk penginapan 2 biji homestay dan belanja mkn2 sepanjang di sana. Alhamdulillah. Mmg nampak la byk kesenangan bila dh buat simpanan sikit2. Hanya keluar belanja minyak dan tol je 😁eda diamanahkan jd ceti famili, jd kene uruskan perbelanjaan sepanjang sane. Nasib baik ikut budget yg dh ditetapkan huhuhu.. alhamdulillah..

Sementara tunggu nk order kol7, sempat la amik gambar matahari terbenam

Sementara tunggu mknn dtg lengkap 

Homestay rubyrasul. Comel homestay eh



Tak byk gambar yg diambil masa g Melaka. Almaklum, main program nk makan besar kt Umbai 😍 Sampai homestay pun dah jam 3 ptg. Rehat2 solat jam 6 dh gerak ke Umbai. Makan2 Sampai kol10 (sbb tunggu abg eda lambat sampai) terus ke menara taming sari je. 

Esok pagi, lepas sarapan terus g studio amik gambar famili 😁 mkn asam pedas claypot. Blk homestay terus pengsan semua hahahha.. nk checkout satu umah kol3 terus jd kol5 sbb penyewa2 dh pengsan. Jenuh eda dan mak kejutkan hehhe.. nasib baik owner baik die halalkan terlebih waktu tu ☺ kire rekemended la homestay ni. Korg blh google HOMESTAY RUBYRASUL. Murah je RM150 smlmn. 3 bilik tidur (2 bilik aircond, 1 kipas), 2 tandas. 

Ok tahun depan mngkin ke melaka lg ke?? Haha.. xpn ke gambang pahang boleh mandi2 kn. Waaa..  tak zabarnyeee 😁😁😁

P/s: itu pun kalau semua ikut perancangan. Tahun inshaAllah usaha utk dptkn adik aisyah. Umo iol dh 32 thn dpn oiii 😱😱😱

Friday, December 2, 2016

Musim Tengkujuh

Sekarang dh masuk bln disember, penghujung tahun. Jadi bermula kembali musim tengkujuh.

Setakat ni kat area umah kami di jb, hujan dh mula turun dlm jangka masa agak lama. Ada hari dari pagi sampai ke mlm, renyai2 turun. ade masa redup jee, kalau ade turun ujan pun skejap2.. t alhamdulillah setakat ni xde banjir lg..

Jd bile dh mula cuaca gini, bilik2 tetamu kat umah ni mula digunakan. Untuk kipas pakaian yg x sempat kering.hehehe.. kdg2 suami mengucap tgk 2 bilik tetamu on kipas. tak cukup, kt ruang tmp makan pun kadang2 tersidai baju.kekeke... berapa la bil bulan ni ye. Dh kurang guna ekon sbb dh sejuk, tp kipas plk yg byk guna 😁 

Ruang makan paling kerap digunakan 😁

Bilik tetamu 1. selalu utk baju aisyah sbb ampaian tinggi skit hehe

Bilik tetamu 2. Jarang guna sbb ampaian rendah
Ekceli kt bilik sendiri pun kdg2 guna gak. Time hubby g keje la.. kalau die ade, cian plak tgk baju tergantung2.. dh la mmg penuh dgn almari, lg serabut plk dgn baju2 basah hehehe..

Tp Sume ni bukan tiap ari la guna.. dlm seminggu ade la 2 hari akan digunakan utk mengipas baju 😂 kalau bkn musim ujan, bilik2 ni x penah buka pun. Jd tempat cicak bercekerama je kekekeke....


Sunday, November 13, 2016

Passport pertama Aisyah 😂

why Soooo seriouss syg mama ni hehehe...

Siap berkerut kening anak dara mama ni 😊

Alhamdulillah. Pertengahan bulan nov dh setel passport kami 3 beranak. Hubby just renew. Eda nk renew kene g buat report polis sbb passport lama hilang 😭 Padahal malas nk cr kt umah. Entah mana eda letak hehe...

Passport anak solehah ni plak, kene amik gmbr dlu. sebelum amik gambar, pesan kt uncle tuh cpt2 amik gmbr lepas sy bgn. Sbb ank sy malu dgn laki. Kang kalau die dh toleh tmp lain, mmg xdapek nk wat apo la nnt 😁 Tu pun muka ketat je pandang hehehe.. syg mama ni, sabo jelaaa...

Alhamdulillah. Lepas ni hantar doc sume utk buat visa. Kene awal sbb aritu punya pakej pun dh penuh. nasib baik ade 2 group 😁. 

Mg Allah permudahkan urusan kami utk buat persediaan. Diberi kesihatan yg baik dan umur yg pjg. Aminn..

Monday, October 24, 2016

Riadah a.k.a persediaan awal 😍

Assalammualaikum.

Aduih lama benar rasa x update blog. Gara2 upgrade chrome terus ke laut blog eda. Asyik suruh log in je kejenye. Stress mak 😡Ni pun masih suruh log in lg. Aduyaiiii...😭

Sekejap je skrg dh penghujung bulan oktober kn. Next week november. Pejam celik pejam celik nnt disember, tahun baru 2017. Rasa mcm keberkatan waktu itu dah ditarik sikit2 oleh Allah. Nauzubillah.. mohon dijauhkan la dr buat perkara sia2 hingga masa berlalu tanpa faedah yg kita dapat. Astaghfirullah..

Bulan ni kami ade aktiviti terbaru.huhu.. kalau ade yg penah bc previous punye previous entry eda, awal tahun aritu penah tulis antara list planning thn ni atau awal tahun depan. sebab tu rasa berdebar2 bila dh nk hujung tahun 😁

Mg Allah permudahkan urusan kami. Dimurahkan rezeki kami, dikurniakan kesihatan yg baik dan yg paling penting kesabaran dan kekuatan iman. Tiap hari positifkan diri bila terlintas di kepala, cpt2 hati ckp inshaAllah Allah akan jg anak solehah kami ni nanti bila di sana. Ada je pegi bw anak kecil, ok je. huhu.. inshaAllah. aminn..aminn..

ok. Antara persediaan awal, kene la biasakn jln sekurang2 3km. Dlu masa 1st time g, alhamdulillah beberapa minggu sblm bertolak eda suami tiap cuti dok round2 tasik kt tmn ni. At least 3 kali round. Mmg membantu bila tawaf saie alhamdulillah.. kali ni eda suami riadah kat hutan bandar johor bahru plk. Memandangkan situ ade taman kanak2 yg superbesarrrr 😁 agaknye kalau aisyah dh blh jenjalan mmg jenuh la abi nk kejar die sane sini sinun. Hehehe..

aktiviti utama konpem la jln2 keliling taman. Dh abis pusing baru atop kt tmn mainan, kasi si aisyah ni main buaian. Anak dara ni kalau dh naik, mmg ngamuk la kalau suruh turun 😂 dh pandai ye tantrum kikiki...

ok la.. malas nk taip dh. Asyik suruh login je ni ha...stresss mak😡