Sahabat saya ^_^

Pages

Wednesday, June 26, 2013

99 kali rindu..~

 Assalammualaikum..selamat pagi sume ^_^ wah bersemangat eda pepagi buta nih dok update blog.hehe....

Pagi nih rasa segar bugar alhamdulillah..hati tenang jiwa rasa lapang..mungkin sbb hubby cuti ade di rumah..boleh bgurau senda..hehehe..

Semalam teman hubby g main futsal kat pontian (mcm biasa la...) singgah jap econsave membeli belah apa2 yg patut.. sekali ternampak cd 99kali rindu..apa lagi terus rembat ^_^ hehe..

Lepas pulang dari main futsal, eda terus sediakan wayang di rumah.haha...tgk 99 kali rindu sambil crochet2.. I LIKE.!! best jugak cite nih.. rupanya cite nih sambungan bagi cite 7 petala langit ngopenya..dah nk ending baru die flashback time atta kat pondok bercinta ngan saida anak ketua pondok.erm...dari segi jalan cerita mmg best.. byk2 flashback, mmg eda suke..adventured sikit otak kn dok ingat sane sini.. cume die slow skit graf cite nih...mendatar..

Tapi yg eda tersentuh ati, part last attar dgn isteri die saida kat hospital..isteri die meninggal lepas lahir anak mereka..anak dorg pun turut meninggal..huuhu..sedey ok..!! eda rs sejak alami sume nih, ati eda jd mudah tersentuh hal2 mcm nih.....

Nak dijadikan cerita, tersentuh ati nih, blh sampai terbawak2 ke mimpi eda u_u.......~ bangun tido terus rs sebak... yela, mimpi blk time kat hospital. eda dapat rs blk perasaan ketika di hospital 3 ari..jiwa rs takut, sedih, gelisah, marah sume bagailah...Allah..kuatkan atiku~

Bangun2 tgk dh kol4 pagi, terus bangun mandi solat tahajud..alhamdulillah, sememangnya merintih kpdNya adalah sebaik2 tmp yg paling tenang dan rs selamat..Dulu, time mula2 lepas suci dari nifas, eda rs sukar nak bgn tahajjud. Mungkin sbb teringat time preggy dulu2....eda susah nk tido, jd tahajjud jd peneman mlm2 eda..rs bahagia bila rs baby2 gerak2 dlm peyut bile sujud..huhu...tp alhamdulillah, eda paksa juga jiwa utk lalui sume nih..sbb eda tahu, perasaan tuh hy mainan syaitan..Lama2 alhamdulillah...

Moga Allah sentiasa mberkati dan merahmati rumahtangga eda dan hubby..

Wednesday, June 19, 2013

Perjalanan TTC ku bermula ^_^


Hari ni dah cd ke 11 eda.. u/s di columbia, ade satu folicle yg saiz 10mm.. Kecik lagi kate doc.. Tapi dari kate2 doc, macam xde harapan je bagi eda & hubby utk cycle kali nih..huhu.. Mungkin sebab berat badan eda naik mendadak kot.so hormon jd xtentu hala...yela, berat badan sekarang dh lebih kurang macam time preggy our late twins je..naik 9kg.hehehehe...parah betui..penangan blk kg ^_^

Tapi xpela...berusaha dan jangan putus asa ye eda.. Kalau ade rezeki Alhamdulillah.. Lepas nih kene control emosi terus positif dan ceria.. Macam sebelum nih la..sebelum pregnnt, eda macam x fikir sgt cycle tuh, sbb byk perayaan jadi doc xdapat nk tgk perkembangan telo eda..Doc suruh kami manual je macam biasa..tup..tup...next cycle BFP..!! so harap2 kali nih pun mcm nih jugak la..amiinnnn... ^__^

oh ye, mcm biasa blk dari columbia terus eda google2 sane sini..Alhamdulillah..ade kes mcm eda..cd 11-12 tp folicle baru 10mm.. tp akhirnya ovulate gak tp late la..dlm cd18-20.. so hopefully eda pun same jugak la..masih ade harapan..!!!!

Doakan eda & hubby ye kengkawan..

Thursday, June 13, 2013

Gara2 adam &hawa..~


Bagi org lain mungkin cite nih dah basi kn..demam adam dan hawa tuh dh abis kot....eda je yg tertinggal keretapi..hehe...ni gara2 mak eda la dtg jb time eda pantang aritu. Petang2 mak dok tgk adam & hawa nih..eda pun terjebak sekali.. ^_^

Tapi sedang best2 tgk cite nih, tetibe dtg plak episode si ain tuh mengandung..adehhhh...part die mula2 tahu pregnnt, pastu bleeding...sikit sebanyak wat eda teringat plak..dari week 5 eda start bleeding, sampai week20..xde sesaat pun eda rs tenang. Sentiasa takut pd bby2 time tuh.. Semoga kedua2 anak mama Adam & adib berbahagia di sana.. Di syurga yg penuh dgn ketenangan yg abadi.. Tiap kali eda terdgr ceramah psl2 anak2 yg bermain di dalam syurga hingga tiba ari pembalasa, eda msti terbayang mereka sedang bermain2..cukup buat eda tersenyum walaupun dlm kepedihan..

Sebelum nih eda ade terima msg dari seorg teman time matrik. Nak kongsi pendapat sebab die baru week6 dan bleeding. Erm.. dalam byk2 yg eda cite, satu je eda ingatkan pd die. Kalau sakit sikitpun, terus g hospital cek. Tak kisah doc bosan ngn kita, tp janji kita tau bby selamat dalam.. Eda dulu silap, eda tak amik serius bile rs sakit2.. Eda rs badan kuat.. Tapi eda lupa, eda bkn bomoh kn..nk rs2 sangka2..huhu..Rs takut tuh mmg ade, tp eda ttp nk stay cool.

Bawah nih eda cuba nk listkan blk segala memori ketika pregnntkn our twin Muhammad Adam & Muhammad Adib. Sungguh memori ini sangat manis, tp juga mengundang rs rindu eda pd mrk.. Xpela, sakit ni sekejap aje, Allah sudah janjikan bahagia di sana kelak.aamiin...

Week 4 - upt +ve.eda tak sangka demam selama berminggu2 nih tanda eda hamil.teringat waktu subuh itu eda menjerit2 panggil hubby..Allah..hy Dia yg tahu perasaan kami..

week 5 - eda g PD. family day ngn family eda.. Balik dari PD ke JB, esoknya eda turun darah. Scan bby ok.

week 6 - Alhamdulillah, doc sahkan bby membesar. kene jaga2 jgn jadikan bdn penat..

week8 - doc scan, Nampak 2 ketul..Twin..!!

week9-18 - bahagia melihat kedua2 twin membesar dgn sempurna. Bergerak2..eda ade record time scan tuh..sbb bile rindu nk tgk bby, eda akan tgk video tuh blk

week 20 - Travel KL-Perak-JB. itu kali terakhir eda travel ngn baby2. Eda tahu badan eda penat dan sakit. Tapi entah kenapa eda x terfikir nk g cek hospital..

Week 20 day 3 - Lahir kedua2 putera kami tercinta. Kali pertama dan terakhir bagi kami menatap wajah mereka berdua, mendengar tangisan mereka dan melihat mereka bergerak2..

Tiada morning sickness, tiada mual, tiada kesulitan. Sungguh senang bagi eda ketika preg mereka berdua. Eda tahu mereka berdua anak yg soleh.


Al-Fatihah..








Sunday, June 9, 2013

Ber"TTC" semula.....



الحمد لله‎... Eda semakin pulih...pulih dari segi fizikal dan mental.. Sudah masuk 2 bln lebih permata2 tercinta kami Muhammad Adam dan Muhammad Adib dijemput pulang ke sisi Allah..Khamis lepas, kami ziarah pusara putera2 kami yg sgt dirindui. الحمد لل dah siap dirikan batu.. Cuma belum tanam rumput atasnya. 

Sayu ati ni, dlm ati  waktu tuh terlintas "org lain sibuk dok hias anak2 dgn pakaian yg comel2.. tp eda hanya ni yg mampu eda buat". Normal kn naluri ati seorg ibu, nk hias anak2 mrk dgn secomel yg mungkin.. Jadi eda sgt2 berharap, kalau ade kate2 kenapa nk membazir buat semua tuh.  Kwsn kubur adlah tanah wakaf bagai..Memang eda sedar, tanah kubur adalah tanah wakaf. Tapi putera2 kami ditanam di celah2 antara kubur2 lama. Means xde ruang dh kalau sebelah tuh nak tanam lagi.. Kalau mak ayah kita meninggal, sanggup ke kita biar kubur mereka macam tu aje..Eda yakin x akn...Jadi eda harap mereka2 yg terlebih bijak pandai dlm bab agama nih, cuba bijak pandai dalam bab perasaan manusia plak.. Allah..bantulah hambaMu ni..


Minggu lepas, eda g check up terakhir di Columbia. Nak tengok status rahim dah ok ke dak.. Sebab sebelum nih check rahim masih belum kecut. Yela, doc ckp sebab eda preg twins, so kebesaran die 2x ganda..mcm ala2 preg 7/8 bln. Bila bersalin dan xde suck dari bby utk bf, so makin lambat la rahim nk kecut. Takut juga eda sebenarnya... mungkin sbb dh hujung2 nk abis pantang, eda jarang tungku dan barut kot..hehehe..degil..!! Sekarang tanggung sakit tumit bila dok berjalan or berdiri lama2..Padan muka den..^_^

Jadi utk check up terakhir nih, eda diberi doc provera dan clomid.. Untuk mulakan cycle eda semula.. Eda hold dulu sbb rs badan panas2 mcm time preg sebelum nih. Badan panas memanjang sebulan tuh. Tunggu dlm 1week, still -ve..so eda proceed jela ngn ubat nih..Tapi xsempat nak guna, peod eda dgn tanpa segan silu dtg.. الحمد لله‎..  Moga usaha kami utk TTC semula diberkati dan dibawah lindungan Allah SWT. Kami hanya berusaha dan berdoa. Selebihnya kami bertawakal kepada Allah. Jika sudah sampai rezeki kami, الحمد لله‎..... Hanya kpd Allah, kami harapkan beri yg terbaik untuk kami..amiinn.





Tuesday, June 4, 2013

Shoes



PRICE : RM20 (Free postage)


Angry Bird Hulk ^_^

Gugurl set

Whitey shoes