Sahabat saya ^_^

Pages

Friday, January 31, 2014

Perancangan 2014: Awning rumah..^_^

Alhamdulillah..satu lagi misi kami dh tercapai.hehe..sejaka awal tahun 2014, en.hubby dh bgtau plan die nk buat awning rumah. Jadi kami sibuk dok cari org yg wat awning sane sini..dlm tenet dan melalui kenalan.

Kami kalau blh nak amik melayu sbb nk tolong kaum sndiri.jadi sblm tuh kene tambah ilmu dlu..awning ni ada dua: yg biasa beratap zink dan satu lg polycarbonate.. mula2 kami ingt nak wat polycabonate sbb nmp kemas tapi bile survey harga per square feet dlm rm20++ huhu.. abis bukit simpanan hubby kene tarah nnt...kalau yang biasa hy dlm rm6-rm7 per square feet.tp nak kene tanya gak harga tuh utk ketebalan atap dlm berapa cm..krvoasaan harga atas utk 0.30 - 0.36.

Dlm proses mencari tuh,mmg mcm2 harga kami dpt. Disebabkan ruang rumah yg nak wat total dalam 17x29 sq ft jd sepatutnya harga dpt dlm rm3300++ (blm msk cas palong air).. tapi kebanyakkan yg dtg ukur bagi nak dekat 5k..wowww....terkesima jap kami.hehe..last2 hubby dpt contact no dr kwn die.seorg melayu dan alhamdulillah harga berpatutan.msk dpm range harga yg kami dh cari dlm google.hehehe..

jadi perjaniian termetrai dan 28jan mrk dtg wat awning.dr jam 11am smpi 5pm..perghhh lama gak nk wat.dgn bahang panas nasib baik angin kuat gile..smpi terjatuh la sorg pekerja tuh dr tangga...sian die.hehe

taraaaa...ni hasilnya.kami wat sekerat sbb nk bg chy kat taman mini kami ♡ alhamdulillah..




Org buat awning dh sampai...


Selepas siap..bby hubby dh ade payung nk protect dr ujan.hehe


Next year planning.. tembok pagar umah.in sha Allah ♡


Thursday, January 30, 2014

3rd cycle TTC

Alhamdulillah..setelah sbulan bercuti dr ber'ttc' ^_^.. para TTCian yg lain mcm mne?qde yg berjaya dpt bfp!! Mudah2an ada yg berjaya utk hamil.aamiin..

Ok bawah list ttc eda.kali ni eda teruskan consumed esp shaklee..nak dijadikan cerita suatu aritu pintu peti ais eda x tutup ketat. Dah la kami jeluar seharian.. Allah.. eda x risau mknn, tapi risaukan ubat paliova eda.huhuhu...mmg time eda pegang ubat tuh rs suhu bilik kot..xde 2°C pun.wallahualam..apa2 kite tgk kesan die pd telur eda kali ni...

Carta 3rd TTC 2014:

Cd 1 (10 jan)        - miss P dtg tepat 35 dys cycle.

Cd 2 (12-18jan)    - clomid utk 7 days dan paliova injection 3 days

Cd 3 (27jan)          - tvs scan utk tgk telur2..Alhamdulillah ada 2 di ovari kanan. Tapi satu dh tersepit sbb yg satu lg bsr sgt size 23x25mm..rahim nmpak cntik 3 layer tebal 10mm..alhamdulillah

cd 28 (6fab)   - start rs kembung2 perut...lapar je mmnjang jdnye.huhu....boobs rs gtl sgt...merekah2 kulit...ermmmm..buruk ghopenye skrg.huhu

cd30 (8feb) - kentun busuk..maaf la ayat kotoq..ni hakikat eda alami skrg.huhu...mkn sikit nnt terus perut rs memulas nk beyak.sikit je keluar..huhu..apela dh jd ngn perut den ni....

c 32 (10feb) - kembung masih ada.tapi perut dh start cramp2 arini. Badan rs mls..alahai mcm simptom nk dtg cik P je ni..huhu berdebar2 ni tggu lg 3 ari utk test.

Cd 33 (11feb) - spt yg eda rs kn.cik p pagi ni dtg.huhu...

jd utk cycle kali ni gagal.apalah masalah skrg ni..huhu..period dtg means eda mmg ovulasi bln ni..Allah..bile dh sentiasa alami situasi cmni mbuatkan eda rs stressed.. lepas ni kata hubby wat biasa dlu la. Eda tau die sedey...sm mcm eda.moga rezeki kami utk dpt zuriat dipermudahkan oleh Allah.

Tetibe terasa rindu pd arwah adam dan adib.mngkn arini g lawat mrk..kebelakangan ni eda selalu mimpi psl mrk dan kami hidup dgn bahagia.entahla...mngkn eda teringin sgt no lhat mrk membesar kot..lagi2 harapan eda lebih kot bln ni..tu yg smpi terbw2 dlm mimpi...

"Ya Allah, Kau kurniakan kpd kami di sisiMu zuriat yg soleh solehah.Janganlah Kau biarkan kami sendirian tanpa Engkau mengurniakan kami zuriat yg meneruskan keturunan kami.kami memohon kpd sifat Ar Rahman Ar RahimMu yg Allah, kasihanilah kami. Engkaulah Yg Maha Mendengar maka perkenankanlah doa hambaMu ini..aamiin "