Pages

Tuesday, September 3, 2013

Lama menyepi...~ ^_^

Assalammualaikum 

Hai..lamanya eda menyepi dari memblog nih ye..rasanya last post jun yek.hehe ^_^  Alhamdulillah..eda sihat..suami sihat..ada banyak perubahan yg berlaku dlm hidup kami. Lagi kita baru je lalui bulan ramadhan dan syawal kan..musti masih tersisa rs gumbira bahagia beraya dan melawat sana sini..

Tahun nih, eda dan hubby beraya di JB jeeee....en. hubby kene kerja.. Lagipun sebenarnya raya tahun nih bagi kami tidak lah segembira mana. Tiada rs ghairah nak menyambutnya..huhu

Ramadhan tahun nih menyapa kami dengan sejuta kepiluan, kesedihan, kehancuran, dan berbagai2 ke la rasanya.. Susah rs nak lalui sebulan tuh sbb eda asyik teringat duedate our twins adam dan adib. Tapi disebalik kesedihan tuh, eda dan hubby dapat rasakan ramadhan kali sgt berlainan bagi kami. Kami banyak merintih kepadaNya. Terasa malam2 buta tuh macam tak best sgt nk membuta. Rasa rindu nak merayu merintih pada Yang Esa. Alhamdulillh.. bahagia itu tetap ada.. 

Sikit je persiapan raya kami..baju biasa la dh tempah awal2..nak hujung rmdhan cari sepasang dua je lagi...itu pun amik ms dlm 2-3 jam kot kami shopping..mls nk lama2... Langsir pasang.kemas umah sume bagai..Rumah just psg liplap jela...lampu liplap yg lama dh ditinggalkan kat umah sewa dulu..rs mcm dh nazak ke koma kot lampu tuh..hehhee..

Chanteeek x langsir raya kami.chewah..
last minit baru eda terasa rajin nak menjahitnya..
nasib baik menjadi..hehe...shabbas bette (ayat tepuk bahu sendiri)

Pasang lampu nih time10 malam terakhir ramadhan...

Pagi raya seelum hubby bergerak ke keje, kami cepat2 amik gambar..tapi gmbr dlm kamera.malassss plak nk upload skrg nih..jd ni jela eda captured dari hs..itupun dah lama cptured, baru arini rs rajin nk update blog..ehehehe...


Sila abaikan muka hubby eda yg sedang kemerahan pipinya ye.hehe..

Erm..sebelum tuh, eda lupa nk introduced our new fmly members..Momo dan nimo. ^_^ Kucing yg dh lama eda idam2 kn nk bela. Actually eda pernah requested dr anak buah eda sekor anak kucing hujung tahun lepas (2012). Tapi eda pregnant december12, jadi cancel la nak amik.. Bila lepas abis berpantang aritu, eda try2 la nasib ty anak buah eda. Sekali die ckp mmg rezeki eda la sbb ade sekor kucing die pregnant (kot...!! die xtau pregnant ke x) hehhehe...namanye betty..eda pun gamble je la amik kat kg baru. Jauh tuh...pas amik eda tukar namajd momo..haha... Alhamdulillah. dalam 2weeks pas eda amik, die bersalin. Lahirlah nimo pada 19july2013..jadi pengubat hati yg tengah berduka ini..huhu..

    
Momo sedang menunggu hari..

 
Nimo dalam usia 4-7 ari...

Nimo at 6weeks old. gebu sgt bulunye...huhu

Setakat nih itu jela perkembangan terbaru eda dan hubby.. TTC?? masih mencuba..tak akan berputus asa..moga2 ada rezeki kami utk tahun nih...Mungkin eda akan kontek blk kot lppkn utk temujanji..ermm...insyaAllah..moga dipermudahkan.aamiin...







0 comments:

Post a Comment