Sahabat saya ^_^

Pages

Wednesday, June 26, 2013

99 kali rindu..~

 Assalammualaikum..selamat pagi sume ^_^ wah bersemangat eda pepagi buta nih dok update blog.hehe....

Pagi nih rasa segar bugar alhamdulillah..hati tenang jiwa rasa lapang..mungkin sbb hubby cuti ade di rumah..boleh bgurau senda..hehehe..

Semalam teman hubby g main futsal kat pontian (mcm biasa la...) singgah jap econsave membeli belah apa2 yg patut.. sekali ternampak cd 99kali rindu..apa lagi terus rembat ^_^ hehe..

Lepas pulang dari main futsal, eda terus sediakan wayang di rumah.haha...tgk 99 kali rindu sambil crochet2.. I LIKE.!! best jugak cite nih.. rupanya cite nih sambungan bagi cite 7 petala langit ngopenya..dah nk ending baru die flashback time atta kat pondok bercinta ngan saida anak ketua pondok.erm...dari segi jalan cerita mmg best.. byk2 flashback, mmg eda suke..adventured sikit otak kn dok ingat sane sini.. cume die slow skit graf cite nih...mendatar..

Tapi yg eda tersentuh ati, part last attar dgn isteri die saida kat hospital..isteri die meninggal lepas lahir anak mereka..anak dorg pun turut meninggal..huuhu..sedey ok..!! eda rs sejak alami sume nih, ati eda jd mudah tersentuh hal2 mcm nih.....

Nak dijadikan cerita, tersentuh ati nih, blh sampai terbawak2 ke mimpi eda u_u.......~ bangun tido terus rs sebak... yela, mimpi blk time kat hospital. eda dapat rs blk perasaan ketika di hospital 3 ari..jiwa rs takut, sedih, gelisah, marah sume bagailah...Allah..kuatkan atiku~

Bangun2 tgk dh kol4 pagi, terus bangun mandi solat tahajud..alhamdulillah, sememangnya merintih kpdNya adalah sebaik2 tmp yg paling tenang dan rs selamat..Dulu, time mula2 lepas suci dari nifas, eda rs sukar nak bgn tahajjud. Mungkin sbb teringat time preggy dulu2....eda susah nk tido, jd tahajjud jd peneman mlm2 eda..rs bahagia bila rs baby2 gerak2 dlm peyut bile sujud..huhu...tp alhamdulillah, eda paksa juga jiwa utk lalui sume nih..sbb eda tahu, perasaan tuh hy mainan syaitan..Lama2 alhamdulillah...

Moga Allah sentiasa mberkati dan merahmati rumahtangga eda dan hubby..

0 comments:

Post a Comment