Pages

Thursday, January 24, 2013

Week 10 ~ ♥


الحمد لله‎.. Semalam eda dah g check up di Klinik kesihatan Skudai. Selang 2 weeks check up nye.. Selang2 ngn klinik kesihatan dgn hosp columbia.. Berdebar2 hati rasa pagi tuh nak g dating ngn ci comel2 mama ni..hehe..Risau sebenarnya nak tahu perkembangan mereka. Sebab kebelakangan ni eda kureng makan, xlalu mkn loyarr.... u_u'.. Tapi الحمد لله‎.. setakat ni eda masih tak muntah2 balik makanan eda makan la ... 

Macam biasa ramai manusia sejagat la bila kita ckp psl kk.. Cuma nasib baik utk ibu hamil ini tak perlu amik no giliran.. Just g bahagian ibu hamil dan bagi buku.. Ramai ibu hamil tapi الحمد لله‎.. sekejap juga nak tunggu cek air kucil dan jumpa nurse utk cek bp dan berat badan.. Bila cite bab air kucil, mcm biasa la..Pagi2 nie baru lepas mandi konpem dah buang segala air besau & kecilnya..huhu...sikit sangat air kucil eda..hehe... nasib baik nurse kate lepas utk test bersih ke dak air kucil eda..الحمد لله‎..lege den..... ^_^

Tapi yg buat lamanya menunggu time nak amik darah test VDRL dan apa tah..thalasemia kot.hehe..yela..kene tunggu bersama2 pesakit lain.. Kesian juga bila tgk ramai pakcik makcik2 yg dah berusia dok tunggu giliran.. Penuh tempat duduk yg secotet jumlahnya tuh..hehe... Nasib baik eda ni xle duduk lama2, cepat lenguh pinggang...So berdiri le gamaknya... Lepas sejam lebih baru sampai giliran..الحمد لله‎.. settled..!! 

Seterusnya jumpa mo cek baby..yeay..!! tu yg ditunggu2.. Lepas masuk doc terus suh baring dan scan. Doc terus bersemangat ckp twin ni..hehe..الحمد لله‎.. si comel2 mama sihat2 belaka.. Dah besau mereka ye dlm perut mama... Twin 1 saiz 35mm dan twin 2 37mm.. الحمد لله‎.. Doc di kk pun konpemkan satu uri.. OK.. dah 2 doc ckp satu uri..kira mcm konpem kot ni.huhu...



Lepas scan, mcm biasa doc terang2 sikit psl penjagaan mknn.. الحمد لله‎..  sume normal. Seterusnya g cek gigi..hahaha...Last cek gigi darjah 5 kot.. Tapi nasib baik doc gigi cakap ok bagus.. Gigi sihat... ^_^ Baru je baring, xsempat panas buntut den..hehehe..

الحمد لله‎.. Selesai sudah check up kali ni. Hati gumbira sbb dpt jumpa sicomel2 mama arini.. Jeles ayah sbb xdapat tgk live baby..tgk gambar je..Itu pun ayah sibuk dok tanya mane baby2 ni..xnampak baby la...gambar pudar la...hehe...nak wat camne ayah, scan di kk, tak sama cam kat hosp.huhu... >_<


0 comments:

Post a Comment