Sahabat saya ^_^

Pages

Sunday, July 26, 2015

Set berpantang lepas bersalin.

Ok. Skrg eda dh masuk 35 weeks. Hujung minggu ni dh kene menyerahkan diri ke hosp sultanah aminah utk proses creclage removal. Kalau jalan buka so alhamdulillah akan bersalin, kalau belum buka kene balik.hehe.. 

Tapi pape pun eda kene habiskan persediaan bersalin la dis week. Tinggal nak beli Minyak telon utk baby dan set bersalin. Aduyaiii.. Minyak mestika bayini di manakah andaaaaa ^_^. Puas cr kt kedai xdop plk. sejak kecoh psl minyak yuyi mengandungi unsur kinzir, eda jd was2 plk. Xpela, support mestika, minyak kegemaran mak eda sejak kami ddk kelantan lg. Sampai skrg eda pakai minyak hijau mestika tau, keluaran org kelantan. Dedulu ssh nk cr kt kl, mak tpaksa beli berbakul2 bile g klantan setahun skali. Skrg ni dh byk alhamdulillah.hehehe..

Ok berbalik pd set berpantang. Adehh. Pantang sebelum ni eda x sempat nk study psl set pantang. Yela baru 5mo dh bsalin kn. So hubby eda yg g beli. kali ni eda nk xnk amik jamu2. Huhu..sbb takut bby kuning dan panas. Sebenarnye mls nk jamu2 ni. Eda nk beli yg sapu2 je kalau tradisional ni. Mcm pilis, Lulur, tungku herba. Yg mkn2 mgkn amik shaklee ssb die lebih pd makanan tambahan kn. Selamat sikit ^_^

Jenama Leesa formula. 

Bg eda ok lengkap set tuh. Ni la set pantang hubby eda beli pantang sblm ni. Pandai hubby g cari.hehe.. Ade serbuk pilis, lulur, pastu serbuk sapu kt badan masa berurut (lupe nama die.haha),  pil haruan, pil perawan, bengkung Dan myk telon. So kali ni rs mcm nk guna je set leesa ni lg.. tp dh google yg tbaru dh xde serbuk2 ni. Die pakai krim/gel utk sapu terus. Bagus gak xpayah nk ssh bancuh.hehe


HARGA PASARAN : RM260.00 

PRODUK:-
1-Tablet Prawan 
2-Tablet Haruan 
3-Ginger Cream 
4-Minyak Telon 
5-Body Contour Gel 
6-Bengkung 

Ade set C tambahan uncang mas cotet dan tungku herba. Tp harga up la jd 3ratus.huhu

Shaklee

eda ade baca psl shaklee set berpantang gak. Tp bg eda shaklee ni lebih kpd makanan tambahan la. Mmg produk ni bagus uttk mkn sbb bkn herba, jd bby terkesan kot.  Mmg dh bercita2 nk beli, cume mngkn beli sesetgh produk je kot mcm utk milk booster dan beri kekuatan pd bdn eda lps bsalin.
Set Asas untuk Shaklee terdiri daripada

1. Vitamin B Complex
Kesan pada ibu berpantang

Badan rasa lebih bertenaga kerana pembebasan tenaga dari minuman dan makanan berlaku lebih cekap
Elakkan meroyan pada ibu berpantang. Emosi dan perasaan ibu berpantang lebih stabil dan tenang.
Membantu pembentukan kulit yang lebih sihat
Oksigen dan makanan diangkut dengan lebih baik dengan penghasilan sel darah merah baru yang banyak hilang semasa melahirkan.

2. Vitamin C
Kesan vitamin c pada ibu bersalin dapat dilihat dengan

Meningkatkan kemampuan badan melawan penyakit 
Radikal bebas penyebab kanser dihapuskan oleh antioksidan (vitamin c adalah anti oksidan yang baik). Kulit yang lebih sihat kerana vitamin c diperlukan untuk menghasil kolagen. 

3. Vitalea Dengan Zat Besi.
Kesan vitalea

Penghasilan darah yang lebih berkualiti dari zat besi. Badan mommies akan lebih bertenaga
Mengandungi 12 vitamin dan 7 mineral untuk badan yang sihat. Membekalkan spirulina yang kaya dengan zat

4. Zinc Complex
Fungsi Zinc:

Luka lebih cepat sembuh. Alternatif kepada ikan haruan untuk sumber zink
Mengurangkan masalah rambut gugur
Daya ingatan dan memori lebih kuat
Aktifkan hormon dalam badan. Baca fungsi zin

*******

0 comments:

Post a Comment