Pages

Friday, July 10, 2015

Barang2 utk bawa ke hospital

Assalammualaikum..

Alhamdulillah. Bersyukur kpd Allah kini tinggal hanya 4 minggu shj lg sblm cerclage eda di buka. Bulan ramadhan kali ni dilalui dgn penuh berhati2 sbb risaukan si kecik dlm peyut ni. Misi menaikkan berat badan bby masih diteruskan. Tapi kali ni eda dh x minum ammum sbb kali terakhir eda beli susu tuh bau hanyir sgt. Mcm minum air ikan gamoknyeee. Bukan perasaan eda tau, hubby pun nk muntah minum. Huhuhu... belum expired lg bile tgk date. Xtau la... trauma makcik..

Ok berbalik pd topik asal, baju2 baby pun eda x basuh lagi. Haha.. jd cek blk list bwh barang2 nk simpan dlm beg. mmg kene buat dh skrg ni sbb aritu g kk pun nurse ty dh letak dlm beg x? Senyum jolaaaa..hewhewhew... 

ok jom senaraikan!! 




Barang bw masuk labour room

Eloknye letak dlm satu beg kecik. Senang nurse nk bw masuk labour room

1. Seluar dalam dan pad ibu
2. Baju berbutang newborn (ade ckp xpayah seluar)
3. Pampers newborn
4. Lampin
5. Selimut berhood

Barang Ibu dlm wad

1. Baju, kain batik dan tudung utk keluar hosp 
(kalau bsalin kt hosp kerajaan kene pakai baju pink. Private mcm columbia eda pakai baju umah je spanjang ms dlm hosp)
2. Selipar dan toiletries (colgate kecik xdok)
3. Tuala
4. Stokin tebal  (ade 2helai je.kene beli lg)
5. Seluar dalam pakai buang dan maternity pad
6. Bra dan nursing pad
7. Bengkung jenis pelekat utk jln blk (pinjam hubby punya ^_^)
8. Kain telekung dan sejadah (incase xbersalin lg)

Barang Anak dlm wad

1. Baju Lengan panjang dan seluar x 3
2. Baju lengan pendek dan seluar x 3
3. Mitten dan botties x 6
4. Topi
5. Barut x 3
6. Selimut berhood 
7. Lampin x 2
8. Pampers 20 keping
9. Tuala
10.Toiletries (head to toe)
11. Receiving blanket

Barang Ayah  

tak sure pelu ke sedia awal tuala selimut sbb hosp gomen suami tggu dlm kete kot. X pun die blk umh.huahuahua...

1. Baju dan kain solat (dlm beg eda)
2. Charger/powerbank
3. Tuala
4. Selimut

Bekalan makanan

1. Thermos air panas
2. Paket milo/horlick/nestum 3in1
3. Air zamzam dan air mineral
4. Kurma
5. Roti/biskut
6. Sudu
7. Vitamin shaklee

*********

Ok eda. Wiken ni sila basuh ye. Aritu dh siap asing baju putih dan color bagai. pastu senyaaappp..haha.. tunggu nk beli ampaian bju bby. Dlu beli satu je. X cukup ^_^… chiyok2 eda ♥♥♥


0 comments:

Post a Comment