Pages

Wednesday, July 8, 2015

Musim cite Ngeri...o(╯□╰)o


Alahai.. eda perasan kebelakangan ni byk benor cite2 ngeri berkaitan hospital dan bayi. Sebelum ni kecoh pasal anti vaksin. Ermm... eda xfaham bile ade kate syubhah, sedangkan majlis fatwa dh keluar hukum harus. Bagi eda, apa yg majlis fatwa keluarkan mmg eda pecaya 100% sbb mereka yg keluar hukum ni bkn org2 biasa. Kalau x pecaya pd mrk, nk pecaya pd siapa plk kn?? Blogger2?? Huhu.. konpius. .

Lepas tu kecoh pasal homebirth. Eda ni mmg kalau bukan bidang eda, eda x berani nk komen lebih2. walopun den amik master biohealth still bidang perubatan eda anggap bkn kepakaran Eda. Jadi nak lebih faham hal ni, eda labih rela baca artikel dr doctor2 pakar yg dh bertauliah. Bkn dr mereka2 yg xde background perubatan.huhu.. Lagi pun bab yg melibatkan 2 nyawa, Allah... eda tak sanggup nk buat experimen try and error.

Skrg ni cite pasal bayi kene kerat2. Astaghfirullah.. ngeri eda baca akhbar2 skrg. Dekat fb tuh, eda rs mcm scroll laju2 je bile baca tajuk mcm tuh. Kemanusiaan pd zaman akhir zaman, sudah terhakis. Macam mane seorg ibu sanggup kerat2 anak die. Hanya org x siuman je blh bertindak mcm tuh.

Oo x lupa gak pasal kesilapan doctor2 dlm proses kelahiran. Ye bab ni buat eda rs takut. Tp bile baca apa yg diviralkan banyak sgt kepelikan dlm cite tuh. Ade pertikaikan doctor pelatih bagi epidural. Doctor pelatih???? kat hosp mana tuh... kalau swasta konpem x sbb byr mahal2 utk jumpa pakar je ke swasta ni. hosp gomen??? Pun x mungkin. Sbb pakar yg buat epi ni. Kalau bkn pakar pun mo at least. Yg kelakar tuh, bile dh jd viral baru nk kelam kabut ngaku bkn cite sendiri. Aduyai...~^O^~ ade yg pertikai lambat proses nk dpt rawatan. Its normal. Dh kate murah byrnye, konpem ramai dtg. Ce bgtau eda hosp swasta yg penuh tapi org dpt rawatan dgn pantas. cecite sikit mana. Nk gak eda g sane. Sbb setakat ni eda dh beberapa kali g bahagian kecemasan kat columbia, selalu ade 2,3 org je pesakit tunggu giliran. mana ade ramai....huhu

Semua cite ni kdg2 menganggu betul emosi eda. Lagi2 tgh pembawakan ni, buat den jd takut je. Tp bile cite kat suami, suami senang je bg nasihat. Byk2 doa kpd Allah mg dipermudahkan segalanya.huhu. mmg betul pun. Mohon dijauhkankan dr segala masalah..aamiin...

0 comments:

Post a Comment