Sahabat saya ^_^

Pages

Thursday, June 13, 2013

Gara2 adam &hawa..~


Bagi org lain mungkin cite nih dah basi kn..demam adam dan hawa tuh dh abis kot....eda je yg tertinggal keretapi..hehe...ni gara2 mak eda la dtg jb time eda pantang aritu. Petang2 mak dok tgk adam & hawa nih..eda pun terjebak sekali.. ^_^

Tapi sedang best2 tgk cite nih, tetibe dtg plak episode si ain tuh mengandung..adehhhh...part die mula2 tahu pregnnt, pastu bleeding...sikit sebanyak wat eda teringat plak..dari week 5 eda start bleeding, sampai week20..xde sesaat pun eda rs tenang. Sentiasa takut pd bby2 time tuh.. Semoga kedua2 anak mama Adam & adib berbahagia di sana.. Di syurga yg penuh dgn ketenangan yg abadi.. Tiap kali eda terdgr ceramah psl2 anak2 yg bermain di dalam syurga hingga tiba ari pembalasa, eda msti terbayang mereka sedang bermain2..cukup buat eda tersenyum walaupun dlm kepedihan..

Sebelum nih eda ade terima msg dari seorg teman time matrik. Nak kongsi pendapat sebab die baru week6 dan bleeding. Erm.. dalam byk2 yg eda cite, satu je eda ingatkan pd die. Kalau sakit sikitpun, terus g hospital cek. Tak kisah doc bosan ngn kita, tp janji kita tau bby selamat dalam.. Eda dulu silap, eda tak amik serius bile rs sakit2.. Eda rs badan kuat.. Tapi eda lupa, eda bkn bomoh kn..nk rs2 sangka2..huhu..Rs takut tuh mmg ade, tp eda ttp nk stay cool.

Bawah nih eda cuba nk listkan blk segala memori ketika pregnntkn our twin Muhammad Adam & Muhammad Adib. Sungguh memori ini sangat manis, tp juga mengundang rs rindu eda pd mrk.. Xpela, sakit ni sekejap aje, Allah sudah janjikan bahagia di sana kelak.aamiin...

Week 4 - upt +ve.eda tak sangka demam selama berminggu2 nih tanda eda hamil.teringat waktu subuh itu eda menjerit2 panggil hubby..Allah..hy Dia yg tahu perasaan kami..

week 5 - eda g PD. family day ngn family eda.. Balik dari PD ke JB, esoknya eda turun darah. Scan bby ok.

week 6 - Alhamdulillah, doc sahkan bby membesar. kene jaga2 jgn jadikan bdn penat..

week8 - doc scan, Nampak 2 ketul..Twin..!!

week9-18 - bahagia melihat kedua2 twin membesar dgn sempurna. Bergerak2..eda ade record time scan tuh..sbb bile rindu nk tgk bby, eda akan tgk video tuh blk

week 20 - Travel KL-Perak-JB. itu kali terakhir eda travel ngn baby2. Eda tahu badan eda penat dan sakit. Tapi entah kenapa eda x terfikir nk g cek hospital..

Week 20 day 3 - Lahir kedua2 putera kami tercinta. Kali pertama dan terakhir bagi kami menatap wajah mereka berdua, mendengar tangisan mereka dan melihat mereka bergerak2..

Tiada morning sickness, tiada mual, tiada kesulitan. Sungguh senang bagi eda ketika preg mereka berdua. Eda tahu mereka berdua anak yg soleh.


Al-Fatihah..








0 comments:

Post a Comment