Pages

Sunday, June 9, 2013

Ber"TTC" semula.....



الحمد لله‎... Eda semakin pulih...pulih dari segi fizikal dan mental.. Sudah masuk 2 bln lebih permata2 tercinta kami Muhammad Adam dan Muhammad Adib dijemput pulang ke sisi Allah..Khamis lepas, kami ziarah pusara putera2 kami yg sgt dirindui. الحمد لل dah siap dirikan batu.. Cuma belum tanam rumput atasnya. 

Sayu ati ni, dlm ati  waktu tuh terlintas "org lain sibuk dok hias anak2 dgn pakaian yg comel2.. tp eda hanya ni yg mampu eda buat". Normal kn naluri ati seorg ibu, nk hias anak2 mrk dgn secomel yg mungkin.. Jadi eda sgt2 berharap, kalau ade kate2 kenapa nk membazir buat semua tuh.  Kwsn kubur adlah tanah wakaf bagai..Memang eda sedar, tanah kubur adalah tanah wakaf. Tapi putera2 kami ditanam di celah2 antara kubur2 lama. Means xde ruang dh kalau sebelah tuh nak tanam lagi.. Kalau mak ayah kita meninggal, sanggup ke kita biar kubur mereka macam tu aje..Eda yakin x akn...Jadi eda harap mereka2 yg terlebih bijak pandai dlm bab agama nih, cuba bijak pandai dalam bab perasaan manusia plak.. Allah..bantulah hambaMu ni..


Minggu lepas, eda g check up terakhir di Columbia. Nak tengok status rahim dah ok ke dak.. Sebab sebelum nih check rahim masih belum kecut. Yela, doc ckp sebab eda preg twins, so kebesaran die 2x ganda..mcm ala2 preg 7/8 bln. Bila bersalin dan xde suck dari bby utk bf, so makin lambat la rahim nk kecut. Takut juga eda sebenarnya... mungkin sbb dh hujung2 nk abis pantang, eda jarang tungku dan barut kot..hehehe..degil..!! Sekarang tanggung sakit tumit bila dok berjalan or berdiri lama2..Padan muka den..^_^

Jadi utk check up terakhir nih, eda diberi doc provera dan clomid.. Untuk mulakan cycle eda semula.. Eda hold dulu sbb rs badan panas2 mcm time preg sebelum nih. Badan panas memanjang sebulan tuh. Tunggu dlm 1week, still -ve..so eda proceed jela ngn ubat nih..Tapi xsempat nak guna, peod eda dgn tanpa segan silu dtg.. الحمد لله‎..  Moga usaha kami utk TTC semula diberkati dan dibawah lindungan Allah SWT. Kami hanya berusaha dan berdoa. Selebihnya kami bertawakal kepada Allah. Jika sudah sampai rezeki kami, الحمد لله‎..... Hanya kpd Allah, kami harapkan beri yg terbaik untuk kami..amiinn.





0 comments:

Post a Comment