Sahabat saya ^_^

Pages

Thursday, December 11, 2014

Tak sampai setahun pun Mr V ni..kalah Mrs V ku...

اسلا م عليكم

Good Morning bloggers.. chewah perasan blog den ni femes la sgt nk wish gud morning ^_^… hehe

Ruang menunggu

Bawa buku siap, sementara tunggu 3jam kete di'operate'


Hari ni pagi2 buta eda dh berkejar ke toyota servis centre kt pontian. Appoinment kol 8.30am. Bukan g servis kete, tapi g baiki roof top kereta yg berbunyi bile hujan..kalah my miss viva la plk.

Setakat ni ade beberapa kekurangan vios ni kalau eda nk bandingkan dgn waja (kete hubby dulu) mahupun viva eda:

1. Bumbung bunyi mcm dlm tin bile hujan. Dh sama mcm viva plk..waja pun xbunyi camtu

2. Lower arm die mmg problem. Kami kalau naik berdua dgn brg2 blk kg konpem cium bonggol. Padahal sblm ni naik viva xpenah pun..

3. Car dan body vios ni mmg nipis. Pantang tergeser skit konpem calar. Kat handle pintu tuh dh bergaris2 sbb kene jari. Den try tgk kt viva, xde pung!!!!!!!! Kalau kene bende skit konpem cat tanggal sampai nmp warna kelabu body..T_T toyota, anda pakai tin terpakai ke kt vios nih..huhu

Alahai toyota, harap harga je maheyyy.. viva tuh 1/4 dr harga vios, tp standard same..urmm...

Tapi jiwa yg terbakar membara2 ni kembali sejuk bile dorg ckp blh selesaikan problem rooftop dan lower arm tuh..sbb kete under warranty.. tapi kn, setahun pun dh ade problem, guane kalau warranty dh abis nnt..nyaya la camtu plk..huhuhuhu..

Pape pun, kite tunggu jela apa akan terjadi lepas ni. Hari ni buat rooftop dlu. Yg lower arm dlm sbulan lebih sbb tunggu brg sampai. Yg cat, konpem xle buat.hahahaha..

Harap ada kemajuan lah ye..kalau xblh mcm camry pun, jgn la sama mcm viva kn..^_^

0 comments:

Post a Comment