Sahabat saya ^_^

Pages

Monday, December 1, 2014

Kembara TTC diteruskan.

Alhamdulillah.. sejak puasa hari tu eda cuti dr semua treatment.bagi peluang pd badan untuk rehat dr bekerja keras..huhu..

Eda dh lalui ttc kali ke 5 dan 6 sblm bulan puasa aritu. Tp x update sbb jalannye sama mcm ttc ke 4. Masih gagal..

Jadi untuk treatment akan dtg lepas raya, eda mungkn akan minta Dr lppkn utk buat hsg semula. Means mula dr awal treatment.. Mudah2an Allah berkati usaha kami dan makbulkan doa kami. Aamiinnn...

CYCLE 7th

Cd1 - 26 Okt

Cd8 - 3 Nov (HSG)

Result: Alhamdulillah, result ok.tiada abnormal pd rahim dan tube..

Tiada treatment..

CYCLE 8th

CD1 - 23 Nov

CD3-7 Clomid

CD4,6,8,10 Gonal F injection

CD12 sepatutnya ada appointment utk  TVS,tp cancel sbb doc ade kursus u_u'..
Hari cd 12 ni, eda alami sakit sgt pd bhgian kiri.mencucuk sampai ke tapak kiri die.doc ckp mgkn waktu ni die ovulasi..huhu


CD 13 masih sakit2 bahagian pinggang kanan ke bwh..


CD15 TVS. Hasilnye........byk2 telu di kiri kanan tetapi semua mengecut. Dinding rahim bagus 12mm. So doc ckp thinks +ve.. minta2 die dh ovulasi dan skrg yg tinggal sedang mengecil...

CD 18 simtomp sore2 ni dh dtg...eda, jgn fikir sgt ok.. sume tu hy dlm ur minds..fuuhhh

CD19 lower abdomen cramp. Sensitip lg di"situ"..aih..hati gundah gulana, wiken ni nk travel ke perak.

CD 25&26  still cramp bahagian lower abdomen

CD 28 UPT test...masih tangguh buat upt ^_^ nk tunggu cik p dtg atau tak smpi cd 35

CD 30 Blk dr dating, ade spotting.huhu..

CD 31-32 Period xjd dtg...ok..mngkn sbb eda pakai heels kot so byk pki otot perut..hehe...kembung2 perut. Sakit pinggang. Teruskan berdoa..

CD 33 Disebabkan jatuh pd ari cuti natal (25/12), so hubby ade kt rumah. Pagi2 lg die suruh eda wat test..huhuhu..

Rasultnye...seperti yg dijangka ^_^ Alhamdulillah.. Allah makbulkan doa kami pd TTC kali ke 8.


0 comments:

Post a Comment