Sahabat saya ^_^

Pages

Thursday, February 7, 2013

Week 12



الحمد لله‎.. Doa penuh kesyukuran kami suami isteri panjatkan kepada Allah atas segala kenikmatan yang telah dikurniakanNya kpd kami.. Kini eda dah berada di penghujung trimester ke 2..  إن شاء الله by end of this weekend, eda dh masuk trimester ke 3.. Tapi kalau ikutkan tarikh sebenar kitaran period eda, sekarang dh masuk trimester ke3, week 13 ke week 14... Mane2 pun same je..kurang seminggu je kot..hehe...

Sepatutnya appointmenteda ngn hosp columbia next week, 13 feb 2013. Tapi disebabkan wiken ni eda dan hubby nk blk kg eda di senawang sebab de kenduri, jadi eda buat keputusan utk g awal.. Chewah..sebenarnya pagi on the way nak g hosp tuh baru perasan appoinmtnt next week..hehehe..cepat2 call tanya blh g awal x...dah alang2 nk travel, blh cek baby ok x..

Dipendekkan cito, dating kami bersama si comel2 kami seperti biasa, penuh dgn debaran..Teruja... Gembira...Cuakknnesss....hehe.. Mula2 sampai, nurse try amik blood pressure, tapi x dapat detect..sampai 3 x la rasanya.. Pastu nurse suh rest jap..nanti amik semula.. Aduyaiiii....eda takut tinggi sgt je..byk mkn daging..goreng ikan or tauhu konpem nak masin2 sbb nak lawan loya..huhu.. Tapi الحمد لله‎.. lepas rest dlm 10min, dapat bacaan. Normal..الحمد لله‎.....

Bila dh masuk bilik doc, terus baring..Bila doc letak aje alat scan atas perut eda, terus eda kecikkan mata. Takut sebenarnya nk tgk si comel2 mama ni.. Takut klu ade pape berlaku. Yela, eda tak banyak makan sgt sejak 2-3 minggu tuh.. Tapi berat badan naik je...500g..hehe.. الحمد لله‎..mula2 nampak dgn jelas twin 2.. Siap mendongak2 kepala dgn mulut mengomel2..Allah..eda rasa gembira dan nak nangis pun ada.. Itu 1st time mama nampak ngn jelas si comel2 mama ni gerak2 kepala, mulut, tangan dan kaki..  Sekali nampak mcm gaye ayah la plk bila dia buka2 mulut siap dongak2.. Terkenan ngn perangai ayah la nih..hehehee

Hari ni doc amik bacaan setiap kepala, kaki, berat badan baby dan banyak lagi. Tapi mama konpem x dgr sgt sbb dok teruja tengok si comel2 mama ni dok bersilat2 dalam peyut mama kn. Yang mama tahu doc cakap si comel2 mama ni الحمد لله‎.. membesar dgn sihat dan normal.. Twin 1 berat 73g dan Twin 2 berat 67g.. Tak jauh bezanya, means si comel2 mama ni anak yang baik2, tak berebut2 makanan.. Makan kongsi sama2 ye syg sampai besar nanti..  إن شاء الله  ^_^ Doc konpemkan memang satu uri dan seiras.. Sebab dari mula scan week 5&6 mmg nampak satu sac. Pastu week 8 baru nampak ade 2 baby.. Kalau ade 2 telur disenyawa oleh 2 sperm, konpem awal2 dh nmp 2 sac..

Banyak gambar yg doc amik.. Tapi haruslah satu je die akan print kn. Watpe nk byk2 bukan eda fhm sgt bile nengoknya.hehe... Tapi gambar yg print ni nampak pening sikit. Sbb si comel2 mama ni dok bertindih satu sama lain. Jadi boleh nampak satu kepala atas dan kepala bawah..tgh2 badan mereka..hehehe..xpela, mama ngan ayah dh tgk dua2 si comel mama ayah ni time doc tunjuk kat screen. Hubby eda siap amik video lagi.. Tapi teeeetttt...sensored sbb nmp plak peyut mama tgh membulat atas katil.. jadi kami simpan jela ye untuk tgk sendiri2.hehehe....

Itu saje untuk appoinment kali ni. Next appoinment lagi 6 weeks.. lamanyaaa nak tunggu dating kami seterusnya.... u_u.. Tapi doc ckp kalau ade rezeki, si comel2 mama ni tak main sorok2  إن شاء الله boleh tengok gugurl ke boboy..hehe..ok teruja sudah.. Doakan eda dan babies ye kawan2.. bermula trimester ke 2  lepas ni..

Babies bertindih depan belakang..So nampak macam satu badan tapi ade dua kepala kt atas dan bawah.hehe..







0 comments:

Post a Comment