Pages

Wednesday, December 26, 2012

Legoland..!!!!


Last wiken merupakan wiken yg paling sibuk bagi eda dan hubby.. Ada 2 trip tetamu dari jauh datang umah kami. Satu dari terengganu kita, perak, dan port dickson.. Semua ni datang melawat kami di JB sbb nk g Legoland sebenarnya..Sambil menyelam sambil minum air la tuh. hehe ^_^..

Yg dari T'ganu kita tuh kakak eda sendiri. Dorg dtg awal ari khamis (20Dec2012) sampai ahad. Ahad tu plak tamu dari Perak & PD, ipar2 sefamily plak dtg. So kira eda dan hubby 2 kali la g Legoland. Kami pakai annual pass la kn. Jimat sikit dalam setahun blh g byk kali..Kalau sahabat2 nk tahu harga daily pass or annual pass blh click sini. Harga mmg fix, tak kira time cuti ke x.. 

Tapi kn, sekarang ni banyak boucher2 samada dapat less 35% or free masuk.. Kalau nk less 35% boleh dapatkan dgn beli satu paket besar jajan mamee monster/double decker/corntoz ringz,. Less ni termasuk dewasa dan kanak2.. Click sini untuk maklumat lanjut. Atau kalau sahabat ada anak2 umur bawah 11 tahun, blh dapatkan boucher free dgn beli minuman kotak dutch laddy. Boleh click sini untuk maklumat lanjut.. .الحمد لله‎..Rebut peluang ni cepat2 sahabat2 ^_^..cewah jadi promotor plk den ni..haha



Ok berbalik pd trip kami ke Legoland. Bagi eda, Legoland ni same la mcm genting highland. Cuma sini panas sikit la. Game die pun kebanyakkan xla segerun kat genting.hehe... Kebanyak rollercoaster biasa aje, xde pusing2. Tapi tetap kecut perut klau naik la..^_^ Selain tuh, byk juga game untuk kanak2. Pendek kata, kalau korg ada anak umur belasan tahun kebawah, mmg seronok pegi ke sane.. 

Time kami pergi yg 1st trip, sampai dalam kol 10. Tapi x sempat nk abiskan semua game sbb dalam kol 4 lebih dah ujan. Sian kat anak buah eda. Sikit lagi nk abiskan satu legoland..Tapi bila 2nd trip plak, satu ari tak ujan tapi manusia sejagat sgt ramai..!!! Ramai sampai nk beli tiket pun kene beratur sampai Lobi depan Legoland.Huhu...Hampir 2 jam jugak dorg beratur nk beli tiket..huhu...Tapi nasib baik la x ujan, dorg main sakan gila sampai ulang2 game yg best..Malam lepas maghrib baru balik..haha..Den yg x main ni pun penat gile!!.. Budak2 ni lagi la, dgn tak lunch lagi, terus lembik senja tuh. Nasib baik eda&hubby blh keluar masuk sbb pakai pass, so blh la g beli kfc jap kat dpn. Makanan dlm mmg mahal la...3x ganda harga..huhu

So kawan2..kalau nk g legoland, eda saran cepat2 la g selagi ada byk kemudahan less dan free untuk tiket ni. Bukan apa, harga die mmg mahal. Kalau family ada 4 org pun dah cecah RM500. Ni kan plak yg lebih dari tuh..huhu..

Tips eda kalau nk g sane:
  1. Bawa bekalan makanan dan minuman dlm beg galas. Sbb harga mmg mhl la.. Lagi satu cepat dahaga bile dah main macam.
  2. Bawa payung ye..!! kalau tak sebab ujan, konpem panas terik sane..
  3. Kalau nak beli tiket time dtg, better dtg awal jam 9pagi. Kalau time cuti, lagi bagus dtg lg awal sbb gate masuk lagoland buka jam10. Beli tiket awal2 sbb konpem org ramai gile..!!
  4. Bagi muslim, baik bawa telekung sendiri. Telekung ada disediakan, tapi biasala kn tempat baru xde tempat gantung. Semua telekung berlonggok2 smpai masam..huhu.



Itu saje.. Selamat berenjoy sahabat2..!! ^_^ bawah ada beberapa gambar kami ke Legoland untuk tambah keterujaan anda semua untuk ke sana.haha..













0 comments:

Post a Comment