Pages

Saturday, November 24, 2012

Pavlova kiwi ♥♥♥




Alhamdulillah...hari ni kali ke-2 eda buat pavlova. semalam buat tapi tak menjadi. Pavlova tuh  mula2 bakar naik kembang comey je.. Bila dah nak abis masak, die terus melepet jadi cam lempeng..kekekekek..... Eda tau msti tak menjadinya sebab buat pun last minute, ade lebihan whip cream buat durian crepe sebelum tuh.. ^_^

Kali ni eda betul buat dgn cermat ikut pantang larang. Cewahhhh...cerewet gak pavlova ni.. Kene betul2 tiada kuning telur, tiada habuk, oven di panaskan sebelum guna dan tiada air. Tepung jagung eda ayak betul2 sblm guna. Akhirnya, menjadiiiii...!!! Alhamdulillah..♥

Resepinye cam biasa gak, eda copy dari mr.google je..eda amik dari sini. Kalau kwn2 nk cube makan pencuci mulut yg mmg femes kat australia ni, blh je try buat.. Tak susah pun.. Serius x sampai 15 minit nk siapkan. Cume bile dah masak oven tuh kene bakar 1jam 15 min tu yg lama... Ala...eda sempat layan cite hindustan lagi tau..haha...Tapi bila dah siap, sekejap je kene baham..ermmm tgk bawah gelagat hubby eda..Bahagia betul bile tgk hubby excited camtu..mcm toyol cari mknn...kekekekeke...~^_^

 


Selamat mencuba ♥

0 comments:

Post a Comment