Sahabat saya ^_^

Pages

Tuesday, August 2, 2016

Family time @ Kota Kinabalu Sabah - DAY 2

Sambung...

Day 2, Kundasang Sabah.

Alhamdulillah semalaman tido macam dalam peti ais. Patutlah xde aircond dlm bilik, sbb mmg sejuk sgt. Menggigil tido bile selimut terselak. Tp anak dara solehah si aisyah ni tido nyenyaaaakkkk... huhu puteri salji betui anak mama ni 😁..

Nyenyak puteri salji kami ni tido 😁

Subuh sini seawal jam 5 pagi. Lepas subuh terus turun bawah amik gambar puncak gunung kinabalu. SubhanaAllah.. mmg rata2 pengunjung di farmstay ni keluar amik gambar. Kami pun mcm biasa angkut roti dan sardin sarapan ala kadar. sambil menikmati permandangan Gunung Kinabalu.. 

Dua insan tercinta hamba 😍

Ehemmm.. model Hounun Ridge Farmstay 😝

Jom gerak menjelajah tmp menarik di Kundasang

Ade satu peristiwa paling x sodap time bergambar  eda terpijak taik hanjinggg!!!!! Yaaakkkk... seriusssss abis skirt makcik. Balik bilik terus bungkus2 skirt letak dlm plastik bag. uwaaaaa.... dh la bw palazo sehelai je dgn tracksuit. Stresssss kejap makcik..

Ok sambung mood holiday. Cpt2 buang perasaan negatip ni. Jauh2 dtg nk bad mood mmg bazir eda oii.. so lepas kemas2 checkout, kami terus menghala ke GUNUNG KINABALU PARK. Perjalanan dari tmp penginapan ke situ lebih kurang 30 min. Tak dapat daki Gunung Kinabalu, dpt amik gambar depan GATE TIMPOHON pun jadi laaa... gate ni laluan utama pendaki gunung kinabalu ye.

Map bg pendaki gunung kinabalu

Badang2 kinabalu yg dijumpai dpn timpohon gate 😂

posing den mcm kne sampuk angin kinabalu haha

one fine day... x salah berangan hihihi

Beli sarapan. mihun grg dlm plastik normal lg. Nasi lemak?? Btabah mak mkn huhu..

Seterunye ke DESA CATTLE DAIRY FARM. Tempat femes dgn lembu2 ala New Zealand kata blogger. Perjalanan dr Kinabalu Park ke Dairy farm ni lebih kurang 30 la kot. Waktu terbaik dtg sebelum jam 10 pagi kalau nk amik gambar ladang berlatar belakangkan puncak gunung kinabalu. Time kami sampai dah jam 10.30.. sedeeyyy sbb puncak gunung kinabalu dh di tutupi kabus.huhuhu... xpela. Xde rezeki. Dekat sini aktiviti yg wajib buat adalah makan aiskrim, minum susu segar dan bagi kambing/lembu makan. Jgn risau, aiskrim dan susu halal. Paling sedap aiskrim perisa yogurt.. yumiieee!!! 👍👍👍👍 Time bg mkn lembu/kambing, si aisyah dh pengsan dlu. Almaklum anak dara bgn awal kol5 pagi.hehehe... Masa kami pg, sikit je lembu yg ade. Mmg ade blogger lain ckp skrg jrg dh dorg lepaskn lembu bekeliaran. Alorrrr....

Batu yg wajib amik gmbr. Tanda dh sampai New Zealand Malaysia 😁

Kabus tutup puncak gunung kinabalu. Lembu pun xde 😭

Sebelum shopping susu segar dan eskrim 😍

Situ jela yg ade lembu.huhuhu

Eskrimmmm...yummiee 👍👍👍

Bagi kambing mkn. Aisyah dh pengsan waktu ni.hehehe...

Nom...nom..nomm..nooommmm....

Lunch kt gerai hidayah berdekatan roundabout ke Cattle farm..

Seterusnya, kami naik lagi bukit menghala ke TAGAL SPA FISH. Perjalanan dalam 40min dari Cattle Dairy farm. Kawasan berdekatan dgn spa fish ninade ladang teh, strawberi. Tapi kami x singgah pun. Dh puas tgk kt cameron. Hikss... Kami sampai time hujan renyai2. Nasib baik masa g ade sekumpulan bdk2 muda pun baru sampai. Jd adela teman. Mmg geli kene gigit dgn ikan2 ni. Huhu.. kagum dgn bebudak tuh, siap ddk tgh sg. Ikan kelah sekeliling dorg, berebut2 nk mkn kaki. hehe.. agak2 yg ade cagon mmg terus elok kene gigit ikan. Atau ikan terus koma.hehehehe... kami??? Idok ler nk msk tgh sg.. tepi2 je.. itu pun dh jerit2 mcm kene histeria bile kene cuit dgn ikan.haha.. aisyah lagi la. Berpaut terus xmau turun. Heheheeee...

Pandai mama, letak aisyah je. Mama ddk tepi 😝

Bercinta nk tggu kaki msk dlm skit.hehe..

Tgk bdk2 tuh.. berdecit2 bunyi ikan berebut2 nk gigit hahaha.. gile ngeriiii 😱

Selesai sudah misi di Kundasang. Ikut perancangan, kene balik ke kota kinabalu terus utk check in. Jadinye cancel la nk ke PORING HOT SPRING. Mmg xletak dlm tentatif pun sbb tau xnk mandi pun dlm kolam air panas. Canopy walk pun mungkin x sbb ade ank dara. X berani bw msk hutan haii. Perjalanan dari Sg Tagal spa fish ni ke kk amik masa 2 jam lebih. Tambah plak jalan jem bile dh nk sampai tamparuli.huhuhu... Checkin kol7 kami di Hotel Sri Iskandar.huhuhu..

Malam tu, kami berjalan kaki tgk suasana bandar kk. Konon nk g waterfront, skali sesat barat. Padahal sebaris je dgn pasar filipina. Tp sbnrnye konpius sampai skrg, filipina market ni yg pasar kraftangan ke??? Sbbnye kata byk gelang mutiara kt pasar filipina. sama mcm kt kraftangan tu je.hehehe... konpius mak.. so mlm tu kami jenjalan hirup udara mlm kk shj je. Blk hotel bungkus mknn 😁

Ok.sambung day 3 plk nnt..

***DAY 2***
***DAY 3***
***DAY 4***

0 comments:

Post a Comment