Sahabat saya ^_^

Pages

Thursday, March 14, 2013

Semangat Twin!!! ♥



الحمد لله‎.. Sejak akhir2 nih eda rasa badan eda dah kembali stabil. Tak terlalu penat dan tak mabuk makan (eceli memilih makan sebenarnya..hehehehe...) Kalau berdiri or berjalan lama tuh memang tak boleh nak lari la dari penat dan sakit cucuk2 di tumit nih.sampai xle pijak jadinya.huhu.. Cume sekarang badan tak lesu utk pengsan selalu ^_^.. Baik anak2 mama sekarang nih, mereka tau2 je mama die tengah nak kejar dateline hantar draf thesis yg nak kene edit tak sudah2 nih..so mereka dok main senyap2 dlm peyut mama ye.mkasih syg... 

Paper untuk dipublishkan dah habis edit dan dah email ke supervisor. Thesis tinggal chapter 4 discussion je lagi sikit lagi nak olah ayat. Yg lain dah siap termasuk conclusion.hehe..camne la yg last blh siap ek.. الحمد لله‎.. Memandangkan eda dah buat sekerat sejak sebelum kahwin (tahun 2010), so reference die dah macam tertinggal 3 tahun plak.. Nak kene edit sikit2 dengan reference terkini. Bukan ape, eda dh fobia, sebelum nih time CD (candidature defence) eda, juri tembak eda kau2 sebab reference bkn tahun2 terkini. Memang ler........dah eda buat dari tahun eda start study kn tahun 2008. So kali eda xmau dah biar refence2 oldskul. Bukan buang, cume perkukuhkan dengan reference terkini..Mudah2an takde la masalah nnt..aaamiinn... ^_^

Hari2 dok cakap ngn baby2 supaya doakan mama mereka nih. Kalau boleh nak abiskan thesis tahun ni gak. Kalau terlepas dateline utk graduate tahun ni pun xpela.. Janji abiskan thesis, yuran dah xpelu byr kn. Sian kat ayah mereka ni nak kene support yuran sejak mama berenti kerja. Besar perngorbanan ayah mereka. Jadi anak2 mama nih kene doakan agar ayah dimurahkan rezeki lagi. Naik gaji banyaakkkk lagi tahun ni ke.. Bonus dapat lebih dari 4 bulan plak ke. Boleh ayah menyimpan byk lagi..aamiinnn... (ececece..tetibe terfikir nk g obeseee thn dpn plk mama nih..teruk..!!)

Mudah-mudahan thesis eda habisla dalam bulan mac nih. Pasni nak tumpu pada hal nk pindah dan bersalin.. Bila kawan2 dok tanya, eda takut gak nk bagitau dah siap ke belum or target eda. Takut nanti tak jadi, diri sendiri frust malu bagai... Jadi doa banyak2 jela eda skrg. Moga badan ni larat nak duduk berjam2 macam sebelum nih bile wat thesis. Yela, klu buat sekejap pastu kene baring sbb baby2 ni mengeras dalam peyut. Stress kot mereka mama asyik ddk je. Kita yg rest terus hilang idea.huhu...redha jela dalam keadaan sebelum ni.. الحمد لله‎..  sekarang dah ok sikit. even klu penat pun,eda wat sambil baring. laptop letak atas bantal ats peyut. dh x sakit berbanding sebelum nih...الحمد لله‎..

Baby2 mama ni doakan mama ye syg.. Cepat mama abis thesis, cepat la mama boleh pack2 brg umah..pastu mama blh borak2 main2 lama2 ngn bby2 plak..suke kn..suke kn..hehe.. mama ayah sayaaaannngg kamu berdua..muahhh...

0 comments:

Post a Comment