Pages

Friday, December 22, 2017

Nadzmanor familyday 2017

Alhamdulillah..

Familyday tahun 2017 ni buat di Melaka lg. Tp atuk nenek si aisyah nk dh awal2 request dekat mama.aisyah cari homestay ade pool 😂 tp disebabkan den mula cari pun dh bulan 10, maka byk yg dh fulled. Yg paling ok jumpa apartment di Bayou Lagoon. Terus collect duit dgn adik beradik utk book 2 apartment yg ade 3 bilik. Hehehe... Cukup satu family satu bilik..

Pagi 11dis lepas sarapan terus gerak ke melaka. Sampai tengahari je terus g mkn asam pedas berdekatan dengan Bayou Lagoon. Harga mkn utk 13 dewasa dan 8 kanak2 RM243.. Tak terperanjat pun sbb mmg byk yg kami amik 😂 antara lauk kerang 3 pinggan, asam pedas 3 pinggan, ulam2 2 pinggan, sayur 3 pinggan, ayam goreng 3 ketul, ayam sup 3 ketul. Dan air yg mcm2.. Huhu.. Agak berbaloi sebenarnye sbb sedap. Berbanding dlu ade g asam pedas claypot mahal dlm rm200+ dan ikan asam pedas kecik gile. Cukup utk sorg mkn sbnrnye😒


Aktiviti wajib makan besar di Umbai. Mlm  tu den dan suami pegi awal book meja. Ingatkan ramai, lupa plak hati weekday. Byk.meja kosong.. Tp ade perkara yg buat kami kecewa, masa makanan sampai bilangan udang yg sampai x cukup. Masa pilih udang tu abah siap kire 50 ekor. Sekali yg sampai 43 ekor 😡 bila komen pd staf, punya lambat dtg nk cek so kami mkn dlu. Pertengahan makan.tu baru yg staf incas agaknye dtg nk kire. Ko gile??? Apa nk kami.tggu sampai mknn sejuk baru ko nk kire. Kepala bana betul.. Siap ckp mcmne kami nk percaya kurang ke x. Amboi... Ingat kami.tipu la tu.. Hellooooo udang tu sgt besar ok kalau ko tercicir masa masak. Melainkan mmg itu style peniagaan ko kurangkan apa yg pelanggan dh byr. Bile dh jd.mcmni terus rs semua mknn situ x sedap. Lala die busuk bkn fresh.. Ikan semua rs tawar.. Masa mkn sotong goreng terus terfikir "tah2 dh kurang ekor sotong die goreng ni".. Next year tukar angin ke tempat lain la plk.  No more kedai ikan bakar pameswara di umbai tu. Kedainye satu2 di tepi laut.. Mohon kelaut terus 😏



Lepas.mkn blk hotel terus pengsan. Den sakit kepala dr ptg lg, mngkn sbb byk ajinomotor dlm mknn haha.. Esok pagi bgn2 tido terus g sarapan di cafe hotel. Lepas terus mandi manda lalalaa...


Checkout hotel lepas zohor. Senang dh solat sume. Terus cr tmp mkn. Tp memandangkan dh jam 2.30 masa keluar, terus bgtau abah jom mkn mee besen 😂 sampai kedai baru jam 3pm, kedai buka 3.30.. So menunggu jela dlm kete. Famili mula2 x pecaya nnt ramai pelanggan dtg. Nk dekat 3.30 tgk depan kedai.dh penuh.hehehe.. Nasib baik abg eda dh tulis nama dlm list menunggu.huhuhu.. Kami giliran ke 2. Antara teramai la jgk 21 org.hehehe.. Total mkn di mee besen utk 2 talam western, 2 mee besen saiz large, nasi kambing talam dan air pelbagai jenis adalah rm222.. Yg buat mahal air sbnrnye sbb average harga air rm4.. Kalau 21 org nak dekat rm100 😅


Lepas makan, kami terus gerak balik jb. Family yg lain meneruskan plan dorg g SALE berdekatan dengan A Farmosa resort.hehe..


Alhamdulillah.. Mg tahun depan impian nk buat familyday di limastiga tercapai hahahahaa.. Tahun depan kene jd ceti yg lg tegas cmni. Cayok2 eda hahaha..


0 comments:

Post a Comment