Sahabat saya ^_^

Pages

Thursday, December 31, 2015

♥Happy Anniversary ke 5 ♥

Alhamdulillah. Setahun sudah berlalu bg tahun 2015. Cepat sgt rasanya masa berlalu. Terasa mcm baru semalam eda dpt tahu eda pregant, tup tup dh bersalin dan skrg aisyah dh membesar dgn sihat dan panjang akalnya.hehe.. Alhamdulillah. Nikmat yg Allah berikan kepada kami, syukur alhamdulillah. Terima kasih ya Allah kerana memberi kami peluang untuk merasai nikmat zuriat ini. Hanya Engkau shj yg tahu betapa kami menanti selama 5 tahun ni kehadiran zuriat keturunan kami sendiri. Terima kasih ya Allah. Engkau bantulah anak kami Aisyah Jazilah Binti Mohd Johari membesar dengan sihat menjadi hambaMu yg solehah, berakhlak mulia dan berbakti kpd agamaMu dan msyarakat. Sihatkanlah tubuh badannya, murahkan rezekinya, fasihkan lidahnya, lunakkan suaranya dan cerdaskan akal fikirannya agar anakku ini mampu membaca dan menghafal AlQuranMu serta hadis Rasulullah SAW dgn sebaiknya, berjaya di dunia dan akhirat. Amiinn..

### THROWBACK 2015 ###

Januari 2015 kami menyambut awal thn dgn penuh kegembiraan dan kedukaan. Gembira apabila tahu eda pregnant, dan sedih bile mengenangkan momo terpaksa dihantar pulang kpd tuannya dahulu. Maafkan mama momo.

Mac Selamat Menjadi Tua eda.. Welcome to da 3 series. Huhu...

April Alhamdulillah. Final thesis eda selamat dihantar. Mekasih byk2 pd junior eda yg byk mbantu. Huhu... last minit ade problem dgn tajuk..mg cuak. Kalau x mmg burn la master eda huhuhuhu...

Selesai shj thesis terus eda warded columbia dan buat cerclage. Allahuakbar. Masih terasa lagi takut dan trauma dgn sejarah silam. Pengalaman eda cerclage bc di sini

2 weeks after cerclage warded lg skali di HSA plk. Time ni doc ckp ade bengkak di bawah rahim. Xmau amik risiko terus warded. Esoknya discharged. Alhamdulillah.. Masih terbayang di mata eda, muka hubby ketika dpt tau berita rahim bengkak dan doc ckp xde harapan. Sedih, kecewa semua ada.. Tapi Allah itu yg menentukan segalanya. Alhamdulillah masih diberi peluang oleh Allah. Lepas tuh terus eda bedrest kt umah. Xde dah nk wat keje umah huhu...

Jun RAMADHAN. Tapi knp gambar hubby kt dapur?? Hehe.. sbb isterinye xdpt nk msk2 bagai, jdnye hubby jela yg dok tung tang kt dapur Sahur dan bbuka. Basuh pinggan dan Panaskan lauk khas eda order dr kwn setaman ni. Huhu byk jasa akak tuh tiap ari masakkan utk kami ♥ Alhamdulillah cukup sebulan eda puasa yeay!!


Julai. SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI. Raya kali ke 2 di perantauan. Sob..sob... tp mcm dh imun plk perasaan. Inilah pengorbanan yg perlu dibuat selepas berumahtangga. Huhu.. hubby mmg cuti, tp eda yg xle travel. So di JB jela kami beraya.. Photoshot skit gmbr pregnant. Time ni dh 34weeks.♥♥♥

Raya ke 5 Mak abah kaklong dan alang sekeluarga dtg beraya di JB. Hehee... time ni dh x ingat cerclage ke pregnant ke. Edacm lipas kudung bgerak masak kemas umah sume.hehe... actually mcm x sabar tunggu bby klua

Ogos mak abah dtg umah sbb eda dijadualkan buka cerclage 2ogos. Momen paling berharga bagi eda. Time ni la dok bermsnja dgn abah mak.hehehe...

Cerclage removed dan jalan dh buka 2cm. Tp sampai hari ke 2 still 2cm so doc halau blk. Alaaaa.. kenangan paling klako berebut 1st clasS.. huhu 

Discharged je hosp terus g expo. Sambung shopping. Kasi jln buka lg cepat kononnye hiksss >_<…

Mak plak isi masa lapang sblm anak pompuannye bsalin  dgn buat kuih bakar. Tiap2 hari kami mbako.. aisyah nnt besar msti suke kuih nogori ni mcm mak eh kn...hehehe
Finally after 2 weeks removed cerclage. lahirlah buah ati pengarang jantung mama abi ni ke dunia. keluar je aisyah terus dgr azan maghrib dr masjid abu bakar. khamis 7.09pm, 20/8/15.
Eda baru dpt pegang aisyah waktu ni. Sbbnye smlm lepas bsalin dan azan, nurse terus bw aisyah msk wad. Aisyah kene tahan due to mama eh adelah gbs carrier. Ingat lg time hubby tunjuk aisyah kt bed die, eda mcm xcaye. siap ckp betulke abg ^_^. x caye sbb aisyah putih ikut abi die.hehehe..

Oktober SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA. Beraya dgn keluarga tanpa hubby. Hubby keje time ni.huhu... 1st time beraya berasingan.

Selamat Hari Lahir abi aisyah. Welcome 2da 3 series club syg hehehe..hubby dtg nk amik eda dan bby blk manjung.

Mama dah abis pantang yeay... beza muke aisyah selepas lahir dan selepas 43do ♥

Aisyah dan mama's 1st holiday 2015. Cameron highland.
November 2nd vacation Melaka >_<♥

Alhamdulillah. Happy 5th Anniversary 

Aisyah dan sepupu sebaya di majlis marhaban utk mereka. Amik berkat doa Je.. xde nk buat berendoi bagai hehe..

Bercuti di PD lepas majlis

Satu2 adik eda najib kahwin. Alhamdulillah. Fisya welcome 2da nadzmanor club..
Last event of da year.. abah belanje makan besar ♥

### THE END ###

0 comments:

Post a Comment